Я часто використовую для приготування домашніх десертів сметанний крем. В моїй кулінарній книзі мається велика кількість варіацій кремів, приготованих на основі сметани. Сьогодні хочу поділитися одним з рецептів, який часто використовую для прошарку тортів, приготованих в домашніх умовах.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко сухе – 1,5 ст. л.
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.
  • Сметана 20% – 400 гр.

Процес приготування:

Готувати сметанний крем з цукровою пудрою для торта просто! Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти. Сметану беріть підвищеної жирності і хорошої якості.
Необхідну кількість сметани викладіть в глибоку ємність, а потім додайте необхідну кількість цукрової пудри. Кількість цукрової пудри регулюйте в залежності від власних смакових переваг і солодощі майбутнього торта.

Ретельно перемішати сметану з цукровою пудрою, скориставшись столовою ложкою або віночком. При бажанні можна скористатися міксером.

Сметанний крем перекладіть в мілке сито, попередньо застелене в кілька шарів марлею або бинтом. Вільними краями марлі або бинта накрийте крем, а потім отриману конструкцію помістіть в холодильник мінімум на 4 години.

За цей час зайва рідина стече, а крем добре загусне, а також остудиться і стабілізується. Отриманий крем перекладіть в глибоку ємність, а потім додайте необхідну кількість сухого молока. Сухе молоко додасть вашому крему неймовірно ніжний вершковий смак. Готовий крем використовуйте за призначенням.

Приємного апетиту!

Густий сметанний крем для торта Крем для торта Сметанний крем з цукровою пудрою для торта Торти