Для солодкого пирога зі смородиною замішується легке пористе тісто. Його солодкість добре поєднується з приємною кислинкою смородини. Тісто замішуємо на сметані, тільки не дуже жирної і з додаванням розпушувача. У цьому рецепті вам пропонується посипати крихтою. Випічка до домашнього чаювання вийде чудової і припаде до смаку дітям.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 250 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Розпушувач тіста – 0.5 пакетів
- чорна Смородина – 300 гр.
- Маргарин вершковий – 70 гр.
- Ванілін – 0.5 пакетів
Процес приготування:
Як приготувати солодкий пиріг з чорною смородиною? Спочатку підготуйте в потрібній кількості всі зазначені в рецепті інгредієнти для випічки смородинового пирога.
В посуд для замішування тіста покладіть сметану, насипте до неї цукор, ванілін і розпушувач тіста, розбийте два курячих яйця і за допомогою міксера добре збийте. Потім до цієї рідкої маси насипте просіяне на сито борошно і так само міксером замісіть тісто до однорідної і без грудочок текстури. Воно повинно вийти досить густим.
На обробну дошку насипте 5 ст. л. борошна, покладіть до неї маргарин і ножем ці інгредієнти порубаєте до стану дрібної крихти.
Тісто викладіть в змащену маслом форму для випічки. Потім на тісто рівномірно розкладіть чорну смородину. Якщо у вас заморожена ягода, розморожувати не треба.
Поверх смородини рівномірно насипте приготовану крихту. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 25 хвилин.
Спечений солодкий пиріг з чорною смородиною остудіть, за бажанням посипте цукровою пудрою, наріжте на порційні шматочки і подавайте до чаю.
Смачною і вдалою випічки!
Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пиріг з чорною смородиною Пиріг з чорною смородиною в духовке Пироги Тісто для заливного пирога