Полуниця – ідеальна ягода для десертів, будь то кремові композиції, желейні текстури або випічка з тіста. Пропонуємо нехитрий рецепт бісквітного пирога з полуницею. Його простота сподобається тим, хто не любить довгої метушні на кухні, але цінує тепло домашніх пирогів. Сухуватий солодкий бісквітний м’якуш пом’якшується соковитими ягодами з делікатною кислинкою – пиріг виходить збалансованим як за текстурою, так і за смаком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Полуниця – 250 – 300 гр.
- Масло – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Щоб приготувати солодкий пиріг з полуницею, форму для пирога відразу застеляємо пергаментом, зверху змащуємо вершковим маслом. Дуже зручно використовувати роз’ємну форму.
Яйця розбиваємо в миску, додаємо цукровий пісок і збиваємо все разом міксером до отримання пишної світлої піни.
Вершкове масло розтоплюємо на плиті або в мікрохвильовій печі до рідкого стану і вливаємо до яєчно-цукрової суміші, перемішуємо. Вводимо розпушувач, перемішуємо.
В останню чергу додаємо просіяне борошно, перемішуємо вінчиком до повної однорідності.
Виливаємо тісто в підготовлену форму, вирівнюємо по всій площі.
Полуницю промиваємо, обсушуємо, звільняємо від чашолистків. Якщо ягоди заморожені, то попередньо розморожуємо їх і зливаємо зайвий сік, що виділився. Підготовлені ягоди рівномірно розкладаємо на поверхні тесту. Злегка вдавлюємо їх.
Ставимо форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо орієнтовно двадцять п’ять-тридцять хвилин до золотистого кольору. Готовий виріб має збільшитися в обсязі і помітно підрум’янитися.
Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому охолонути. Посипаємо цукровою пудрою для прикраси. Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг з полуницею Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовці Тісто для заливного пирога Шарлотка з замороженими ягодами