Якщо вам раптом захотілося додати на свій стіл якесь незвичайне, але смачне блюдо, обов’язково прочитайте цей рецепт до кінця. Вам не доведеться витратити на нього велику кількість часу. А результат вас приємно здивує.


Інгредієнти: на 12 л.

  • Кавун – 4 кг
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 6 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 8 л.
  • Лимонна кислота – 3 ч. л.
  • Лавровий лист – за смаком

Процес приготування:

Починати приготування солоних маринованих арбузов на зиму необхідно з обробки кавуна. Для цього його потрібно добре промити. З цією метою використовуйте щітку і соду. Натріть кавун зі всіх сторін, а після змийте харчову соду. Бажано повторити цю дію кілька разів. Ви також можете промити кавун із звичайним милом. На столі рекомендується розстелити паперові рушники. Перекладіть на них кавун. Рушники вберуть в себе всю зайву вологу, яка знаходиться на поверхні кавуна.

Коли ягода буде повністю сухий, розріжте її на невеликі шматочки, які точно пролізуть в банки. Ви також можете очистити їх від шкірки або прибрати тільки зелену частину. Відкладіть готові кавунові часточки в бік.

Наступний етап полягає в обробці банок. Ви можете вибрати будь-який зручний для вас спосіб стерилізації. Для початку варто добре промити кожну банку. Для цього скористайтесь харчовою содою або господарським милом. Потім наповніть банки водою приблизно на 2-3 сантиметри. Поставте одну банку в мікрохвильову піч. Залиште її там на 5 хвилин. Після цього вилийте воду і переставте банки на кухонне рушник, який потрібно заздалегідь розстелити на столі. Всі кришки складіть у тарілку, залийте їх холодною водою і поставте в мікрохвильовку також на 5 хвилин.

Коли банки будуть повністю сухими, перекладіть в них кавунові часточки. Намагайтеся робити це якомога компактніше, щоб у банку помістилося як можна більше шматочків. Налийте в каструлю або чайник води. Поставте посуд на великий вогонь. Дочекайтеся, коли вода закипить, і залийте окропом кавуни. Накрийте банки кришкою. Залиште кавуни настоюватися протягом 10 хвилин.

Коли час вийде, перелийте воду в каструлю. Для того щоб зробити це більш акуратно, використовуйте кришку з отворами. Поставте каструлю на плиту. Коли вода почне закипати, додайте в неї першу порцію цукрового піску. Постійно перемішуйте розсіл, щоб кристали швидше розчинялися. Після цукру насипте в воду сіль. Ще раз все добре розмішайте. Останнім інгредієнтом стане лимонна кислота. Завдяки їй ви можете бути впевнені, що закачування достоять до самої зими. Коли розсіл буде готовий, вимкніть вогонь і зніміть каструлю з плити.

Додайте в кожну банку 1 чайну ложку оцту, кілька горошин чорного перцю і лавровий лист. Акуратно закрутіть банки, щоб на їх поверхні не з’явилися ніякі пошкодження у вигляді тріщин. Якщо ж така неприємна ситуація відбудеться, замініть ємність цілою. Помістіть банки на кухонному рушник, попередньо обернувши їх. За бажанням ви також можете загорнути їх у плед або невелике ковдру. Залишилося дочекатися, коли банки повністю охолонуть. Після цього перенесіть їх в саме прохолодне й сухе місце у вашому будинку.

Дане блюдо поєднує в собі два абсолютно протилежних смаку. Таку заготовку зможе оцінити справжній гурман. Вам варто спробувати приготувати її, щоб насолодитися незвичайним поєднанням. Приступайте прямо зараз.

Кавун без стерилізації в банках на зиму Кавун з лимонною кислотою в банках на зиму Кавун на зиму в банках Консервований кавун в банках на зиму Маринований кавун без стерилізації в банках на зиму Маринований кавун в банках на зиму Солоний кавун на зиму в банках Як засолити кавун шматочками в банку на зиму