Солоні огірки в бочці чудово підійдуть для вінегрету, розсольнику і солянки. Та й самі по собі представляють смачну закуску. Кількість солі залежить від розміру огірків, а також від власних смакових переваг: для великих – 800-900 р., для середніх – 700-800 р., для дрібних – 600-700 р.
Інгредієнти: на 100 л.
- Вода – 20 л.
- Огірки – 50 кг
- Сіль велика – 1.2 кг
- Парасольки кропу – 3 кг
- Часник – 15 головок
- Листя чорної смородини – 1 кг
- Листя вишні – 0.5 кг
- Листя хрону – 1 кг
- Корінь хрону – 300 гр.
- Перець чилі – 10 шт.
Процес приготування:
Рецепт солоних огірків в бочці гранично простий! Зберіть огірки з грядки, ретельно вимийте під проточною водою. Викладіть у велику ємність і залийте холодною водою так, щоб огірки були покриті повністю. Періодично міняйте воду, процес вимочування не повинен перевищувати 6 годин. Зелень і листя добре промийте і обшпарте заздалегідь приготовленим окропом. Часник і коріння очистіть.
Заздалегідь підготуйте бочку. Стінки бочки змастіть часником. На дно бочки викладіть частину листя, кропу, хрону і гострого перцю, попередньо нарізавши його на кілька частин. Щільно один до одного укладіть вимочені огірки. Так вони краще зберігатися. Коли дійдете до середини, знову викладіть приправи, а потім огірки.
приготуйте Розсіл за добу до самого процесу засолювання. Очищену або джерельну воду трохи розігрійте, додайте сіль, ретельно перемішайте до повного розчинення. Кількість солі регулюйте в залежності від розміру огірків. Залийте огірки підготовленим розсолом. Закрийте тканиною, а зверху кришкою з гнітом.
Витримайте огірки при температурі 20 градусів кілька днів. Потім перемістіть бочку в прохолодне місце для тривалого зберігання. Знімайте піну, яка утворилася при необхідності доливайте воду. Зняти пробу можна вже через два тижні. Остаточно огірки будуть готові через два місяці.
Приємного апетиту!
Засолювання огірків без оцту на зиму Засолювання огірків без стерилізації на зиму Огірки на зиму Солоні огірки на зиму