Заготівля солоних огірків на зиму досить цікавий процес. Рецепти засолювання огірків різноманітні і їх безліч. Я хочу порекомендувати рецепт солоних огірків з лимонною кислотою. Огірочки виходять ароматними, з них можна готувати і салати, і розсольники, і солянки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 600 гр.
- Вода – 600 мл
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Листя вишні – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Листя малини – 2 шт.
- Листя дуба – 2 шт.
- Часник – 3 головки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати солоні огірки з лимонною кислотою легко! Свіжі огірки замочити у великій ємності. Поки огірки замочуються, підготуйте тару, в якій будете солити огірочки. Ретельно помийте банки з миючим засобом. Стерилізуйте в мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовій шафі.
Листя і зелень ретельно промийте і просушіть. Часник очистіть від шкірки. У стерильні банки розкладіть листя і часник.
Замочені огірочки помийте, видаліть кінчики. Підготовлені огірки щільно укладіть в чисті банки з зеленню.
Приготуйте маринад. Закип’ятіть воду, додайте велику сіль, цукровий пісок і лимонну кислоту, розмішайте до повного розчинення. У банки додайте чорний перець горошком, влийте столовий оцет і залийте маринадом. Закрутіть кришками. Банки переверніть догори ногами і залиште остигати під ковдрою на три дні.
Охолоджені банки приберіть в темне прохолодне місце або в холодильник. Через місяць можна дегустувати закуску.
Приємного апетиту!
Закручування огірків на зиму Засолювання огірків без оцту в 1,5 літрових банках на зиму Засолювання огірків без оцту в 3-х літрових банках на зиму Консервовані огірки в 3-х літрових банках на зиму Огірки без оцту з лимонною кислотою на зиму Огірки з лимонною кислотою в 1,5 літрових банках на зиму Огірки з лимонною кислотою у 3-літрових банках на зиму Огірки на зиму