В цьому рецепті приготування класичної солянки будемо використовувати свіже м’ясо з невеликим (за кількістю) набором копченого у вигляді курки і ковбасних виробів. Копченості можете використовувати такі, які є, склад точно не визначається.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для бульйону: –
- М’ясо – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Для заправки: –
- Копчені курячі стегенця – 2 шт.
- Сардельки копчені (курячі) – 2 шт.
- Окіст варено-копчений – 100 гр.
- Ковбаски мисливські – 4 шт.
- Огірки солоні – 3 – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Маслини – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати солянку класичну з м’ясом, свіже м’ясо (можна взяти будь -) помийте, помістіть в каструлю для варіння супу, повністю залийте холодною водою і на сильному вогні доведіть до кипіння.
З закипевшего бульйону зніміть з поверхні пінку, додайте до нього очищені цибулину, морквину і горошки перцю, посоліть і варіть на невеликому вогні протягом 1,5 години. Для аромату можете до кінця варіння покласти в бульйон часник і петрушку.
Поки м’ясо вариться, приготуйте заправку для солянки. Солоні огірки наріжте на невеликі кубики. Цибулини почистіть і дрібно наріжте.
У глибокій сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому цибулю. Потім додайте до цибулі нарізані огірки, влийте півсклянки огіркового розсолу і додайте 2 ополоника м’ясного бульйону. Вміст сковорідки доведіть до кипіння.
закипілу заправку покладіть томатну пасту і по своєму смаку цукор, розмішайте все і тушкуйте на маленькому вогні протягом 20-30 хвилин.
Копчені м’ясні вироби очистіть від оболонки і наріжте невеликими шматочками.
Маслини порізати на поздовжні шматочки, щоб краще відчути їх смак в супі.
Дістаньте з бульйону зварене м’ясо і трохи остудіть його, а потім поріжте невеликими кубиками. Лу і моркву з бульйону можете викинути.
У бульйон покладіть приготовлену заправку, додайте нарізані копченості і маслини і доведіть солянку до кипіння. Нарізані ковбаски можете попередньо обсмажити, що максимально розкриє смак і аромат копчення.
Коли солянка закипить, зніміть пробу і відкоригуйте по своєму смаку, додавши або сіль, або огірковий розсіл. Зварену солянку прикрийте кришкою і залиште на 20 хвилин для настоювання. Потім можете подавати до столу, поклавши в кожну тарілку сметану, гурток лимона і свіжу зелень.
Їжте на здоров’я!
Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з маслинами Солянка з огірками і ковбасою солянка М'ясна збірна без картоплі