Ситна солянка може радувати не тільки любителів м’яса. Наваристий суп легко приготувати з овочів. Поживність і смак такого страви абсолютно не поступається м’ясному варіанту. Спробуйте!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Капуста білокачанна – 100 гр.
  • Квашена капуста – 100 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Гриби – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Маслини – 30 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати солянку овочеву? Заздалегідь поставимо нагріватися каструлю з водою. Потім нарізаємо цибулю невеликими шматочками.

Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.

Розігріваємо сковороду з олією. Нарізаємо свіжі гриби і злегка обсмажуємо. Можна посолити.

До грибів закидаємо цибулю і моркву. Пасеруємо до готовності на повільному вогні. Додаємо томатну пасту і перемішуємо.

Пропускаємо через тертку солоні огірки. Подрібнюємо зубчики часнику.

Огірки і часник, додаємо в пасеровку, перемішуємо і знімаємо з вогню. Туди ж можемо відправити подрібнені маслини.

Картоплю нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в киплячу воду. За смаком солимо і перчимо.

Дрібно нарізаємо свіжу капусту, змішуємо її з квашеною.

Суміш з капусти відправляємо до картоплі. Вливаємо пасеровку і перемішуємо. Тримаємо на вогні ще 10-15 хвилин.

Розливаємо солянку по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Грибний суп Солянка Солянка з капусти Солянка з капусти з грибами Солянка з капусти з томатною пастою Солянка з маслинами