Ситна солянка може радувати не тільки любителів м’яса. Наваристий суп легко приготувати з овочів. Поживність і смак такого страви абсолютно не поступається м’ясному варіанту. Спробуйте!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Капуста білокачанна – 100 гр.
- Квашена капуста – 100 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Гриби – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Маслини – 30 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати солянку овочеву? Заздалегідь поставимо нагріватися каструлю з водою. Потім нарізаємо цибулю невеликими шматочками.
Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
Розігріваємо сковороду з олією. Нарізаємо свіжі гриби і злегка обсмажуємо. Можна посолити.
До грибів закидаємо цибулю і моркву. Пасеруємо до готовності на повільному вогні. Додаємо томатну пасту і перемішуємо.
Пропускаємо через тертку солоні огірки. Подрібнюємо зубчики часнику.
Огірки і часник, додаємо в пасеровку, перемішуємо і знімаємо з вогню. Туди ж можемо відправити подрібнені маслини.
Картоплю нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в киплячу воду. За смаком солимо і перчимо.
Дрібно нарізаємо свіжу капусту, змішуємо її з квашеною.
Суміш з капусти відправляємо до картоплі. Вливаємо пасеровку і перемішуємо. Тримаємо на вогні ще 10-15 хвилин.
Розливаємо солянку по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Грибний суп Солянка Солянка з капусти Солянка з капусти з грибами Солянка з капусти з томатною пастою Солянка з маслинами