Краще солянки може бути тільки солянка, приготовлена в духовці. Для цих цілей ідеально підійдуть глиняні горщики з товстими стінками. У них суп набуває яскравий насичений смак.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 700 гр.
- Бекон сирокопчений – 100 гр.
- Копчена ковбаса – 150 гр.
- Сосиски – 3 – 4 шт.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Зелень – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Огірки солоні – 2 – 3 шт.
- Оливки – 100 – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Лимонний сік – 2 – 3 ст. л.
- Розсіл огірковий – 200 мл
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
- Діжонська гірчиця – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сметана – для прикраси
- Лимон для прикраси
Процес приготування:
У киплячу воду покладіть м’ясо, доведіть до кипіння, зніміть піну, що утворюється з поверхні бульйону. Варіть 1-1,5 години. За півгодини до готовності додайте спеції за смаком. У бульйон для супу налийте розсіл від солоних огірків з розрахунку 1 до 6.
Готове м’ясо вийміть з бульйону, коли воно охолоне, наріжте невеликими шматочками. Глиняні горщики залийте водою на 15 хвилин, потім викладіть в них шматочки м’яса.
Цибулю наріжте дрібними кубиками, бекон – тонкою соломкою. На розігрітій сковороді обсмажте бекон, поки сало не стане прозорим, потім додайте цибулю і смажте разом 5-7 хвилин. Додайте на сковороду нарізані тонкими кружальцями сосиски, постійно помішуючи, смажте пару хвилин. Розкладіть вміст сковороди по горщикам.
Моркву очистіть і наріжте соломкою, солоні огірки і копчену ковбасу тонкими смужками. Обсмажте на соняшниковій олії моркву, додайте до неї солоні огірки і копчену ковбасу, в останню чергу викладіть томатну пасту і подрібнений часник, смажте пару хвилин на середньому вогні.
Дрібно нашаткуйте капусту і зелень, пам’ятайте руками поки капуста не дасть сік. Додайте до капусти спеції за смаком, розкладіть її по горщикам. Наступним шаром покладіть засмажку з моркви, огірків і ковбаси.
Бульйон ще раз прокип’ятіть, зніміть піну з нього, процідіть через сито і залийте їм вміст горщиків.
розігрійте Духовку до 150 градусів. Закрийте горщики кришками і поставте в духовку, після цього температуру можна збільшити до 210 градусів. Залиште горщики в духовці до закипання супу на 20-30 хвилин.
Після того, як вміст горщиків закипить, зменшіть температуру до 160 градусів і залиште їх нудитися на 40-50 хвилин. За 20 хвилин до готовності перемішайте суп в горщиках і додайте лимонний сік за смаком. Маслини наріжте кружечками, лимон – тонкими часточками.
Солянку можна подавати до столу в горщиках або перелити її в миску, додайте до супу часточки лимона, маслини, свіжу зелень і сметану.
Приємного апетиту!
Солянка без капусти Солянка з ковбасою і лимоном солянка М'ясна збірна без картоплі Солянка на курячому бульйоні