Взимку іноді так хочеться порадувати себе і сім’ю заготовками. Пропонований рецепт солянки на зиму з болгарським перцем цілком може стати традиційним як на святкових застіллях, так і під час сімейного обіду. Така солянка виходить ароматною, пікантною і гармонійної по своєму смаку.
Інгредієнти: на 1 л.
- Болгарський перець солодкий – 600 гр.
- Морква – 400 гр.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати солянці на зиму з болгарським перцем легко! Перці помити, обсушити на кухонному рушнику. Потім перці розрізати, видалити серцевину, насіння і перегородки. Очищені перці нарізати соломкою.
Морква помити, очистити, натерти на крупній тертці.
Лук очистити, помити і нарізати тонкими півкільцями.
Зелені помідори помити, нарізати невеликими кубиками.
У глибокій каструлі з’єднати болгарський перець, цибулю, моркву і зелені помідори. Всипати сіль, цукор і перець. Тушкувати все, помішуючи, на середньому вогні 10 хвилин. Потім влити в каструлю олію, перемішати, тушкувати ще 5 хвилин. Наприкінці варіння влити до маси оцет і все ще раз ретельно перемішати.
Розлити солянку на зиму з болгарським перцем за заздалегідь стерилізованим банкам, банки щільно закрити кришками, залишити остигати в теплому місці. Потім можна переставити солянку в прохолодне місце для зберігання. Взимку буде смачно!
Салат з помідорів, перцю і моркви Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків