Зимова солянка з грибами чудово доповнить будь-яку страву з картоплі. Рецепт простий, але доведеться трохи потрудитися, щоб зробити заготовку на зиму. Як кажуть, готуй сани влітку. Ароматне блюдо припаде до смаку вашим домашнім.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Гриби – 1 кг
- Капуста білоголова 1.5 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Томатний соус – 0.5 л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 300 мл
- Перець чорний горошок – 12 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Підготуйте необхідні інгредієнти для солянки з грибами на зиму. Морква добре помийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Цибулю очистіть від лушпиння. Банки ретельно вимийте. Кришки обдайте окропом.
Добре розігрійте глибоку сковороду або казан, налийте рослинне масло. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до м’якості і прозорості. Тим часом натріть на крупній тертці очищену моркву.
Викладіть моркву до смаженій луку, накрийте кришкою і готуйте близько 20 хвилин.
До овочів додайте томатний соус, цукровий пісок і сіль. Ретельно перемішайте.
Свіжі гриби добре очистіть, промийте, відваріть в підсоленій воді 15 хвилин. Злийте через друшляк і відправте в овочеву суміш. Накрийте кришкою і тушкуйте близько 5 хвилин на тихому вогні.
Капусту тонко нашаткуйте і відправте до овочів, якщо готували на сковороді, покладіть в ємність глибше, щоб помістилася капуста. Все добре перемішайте і тушкуйте на тихому вогні під кришкою приблизно 20 хвилин.
За кілька хвилин до кінця приготування додайте чорний перець горошком, лавровий лист і влийте столовий оцет, добре перемішайте, розкладіть по чистим банкам, накрийте кришками і стерилізуйте в каструлі з водою на 15 хвилин, потім закрутіть кришками. Переверніть догори дном і залиште до повного охолодження. Потім приберіть в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Грибний суп Солянка Солянка з грибами Солянка з капусти Солянка з капусти з грибами