Солянка славиться своєю наваристостью залік поєднання різних видів м’яса. Пропонуємо класичний рецепт збірної солянки з копченостями. Цим ситним та смачним блюдом цілком можна нагодувати всю сім’ю і нікого не залишити голодним, тому цей рецепт – справжня знахідка для будь-якої господині.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Копчена ковбаса – 100 гр.
- Бекон копчений – 100 гр.
- Шинка варено-копчена – 100 гр.
- Каперси – 10 шт.
- Огірки солоні – 4 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Гвоздика – 5 бутонів
- Лавровий лист – 1 шт.
- Петрушка – за смаком
- Гриби сушені – за смаком
- Томатна паста – за смаком
- Маслини – за смаком
- Оливки – за смаком
- Олія – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати солянку з копченостями? Копчену ковбасу, бекон, шинку нарізаємо соломкою. Обсмажити копченості на рослинному маслі до золотистого кольору. Цибулю дрібно нарізати, додати в сковороду до копченого, обсмажити дол рум’яності.
В каструлю перекласти зажарку, додати сушені гриби (заздалегідь вимочені), томатну пасту, пропущений через прес часник, влити воду. Довести суп до кипіння.
Далі до супу додати оливки і маслини за смаком, каперси, солоні огірки, нарізані соломкою. В кінці додати в солянку гвоздику, лавровий лист і петрушку за бажанням. Варити ще близько 5 хвилин.
Подавати солянку з копченостями з скибочками лимона і сметаною. Приємного апетиту!
Грибний суп Солянка Солянка без капусти Солянка з каперсами Солянка з ковбасою Солянка з маслинами