Ситна і навариста солянка з ковбасою і капустою ідеальна для сімейного обіду. Основне блюдо примітно тим, що в нього можна додати багато різних продуктів за вашим смаком.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Квашена капуста – 400 гр.
  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Сосиски – 3 шт.
  • Шинка – 150 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Маслини – за смаком
  • Лимон – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Рецепт солянки з ковбасою і капустою простий у приготуванні! Сосиски ріжемо тонкими кільцями. Вибирати для солянки можна будь-які, за вашим смаком.

Ковбасу нарізаємо середніми шматочками. Продукт також вибираємо на свій розсуд.

Шинку нарізаємо тонкими напівпрозорими скибочками.

Свинину відварюємо в підсоленій воді до готовності, остуджуємо і ріжемо тонкими смужками.

Цибулю очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Кладемо у вільну посуд.

Морква також очищаємо від шкірки і ріжемо невеликими кубиками.

Помідори миємо й викладаємо в глибоку тарілку, заливаємо окропом на кілька хвилин.

Дістаємо ошпарені помідори, даємо стекти воді і подрібнюємо овочі.

розігріваємо Сковороду з олією і обсмажуємо там ковбасу, сосиски, шинку. Через 2 хвилини в сковороду кладемо квашену капусту, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні. Знадобиться 10-15 хвилин.

Потім обсмажуємо цибулю і моркву на середньому вогні. Не забуваємо додати сіль і перець.

До овочів додаємо подрібнені помідори і томатну пасту. Ретельно перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні.

ставимо На плиту велику каструлю з водою. Приблизно 3 літри. Кип’ятимо і вкидаємо піджарку з капусти і ковбаси. Варимо на середньому вогні, помішуючи. Коли вода знову почне закипати, додаємо в овочеву страву піджарку. Перемішуємо, за необхідності додаємо сіль і перець. Тримаємо на плиті ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.

Розливаємо солянку по порційних тарілках. Додаємо маслини і тонкі часточки лимона. Можна заправити сметаною. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Солянка з капусти Солянка з ковбасою Солянка з ковбасою і лимоном Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка з томатною пастою Солянка збірна м'ясна класична