Солянка з куркою – ситне і дуже смачне перше блюдо. Ароматна, з букетом прянощів солянка, приготовлена з різних інгредієнтів в томатному соусі, давно стала улюбленим блюдом для сімейного обіду. Незважаючи на чималу кількість компонентів, приготувати такий суп зовсім нескладно.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Томатна паста – 250 гр.
- Бульйон – 500 мл
- Оливки (зелені) – 100 гр.
- Маслини – 100 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 1 л
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Сметана – для прикраси
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати солянку з куркою. Відварюємо куряче м’ясо. Потім остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Якщо під рукою є заздалегідь приготоване м’ясо, просто подрібніть його.
Розігріваємо сковороду і на рослинному маслі обсмажуємо до золотавості куряче м’ясо.
Моркву та цибулю очищаємо. Потім подрібнюємо – нарізаємо дрібним кубиком. Відправляємо на сковороду обсмажуватися до золотистого кольору.
Далі слід також дрібно нарізати солоні огірки і зубчики часнику. Додаємо їх до овочів і продовжуємо тушкувати.
Нарізаємо маслини і оливки, і також відправляємо в сковороду до решти інгредієнтів. Тушкуємо протягом декількох хвилин.
З’єднуємо вміст сковороди і куряче м’ясо. Додаємо томатну пасту і бульйон. Можна використовувати заморожений. Розігріваємо, перемішуємо. На даному етапі можна частина основи для солянки відкласти і заморозити для подальшого використання.
Далі додаємо воду, приправляємо солянку сіллю і сумішшю перців. Ставимо каструлю з вмістом на вогонь, доводимо до кипіння і вимикаємо.
В тепло вигляді подаємо готову солянку до столу. За бажанням додаємо сметану і свіжу зелень.
Приємного вам апетиту!
Класична солянка Солянка без капусти Солянка без оливок, маслин Солянка з маслинами Солянка збірна м'ясна класична солянка М'ясна збірна без картоплі солянка Овочева