Солянка – це не тільки суп. Це також і ситне друге блюдо, яке в даному випадку приготуємо на сковороді з квашеної капусти з сосисками. Додатково використовуємо гриби і солоний огірок – класичні добавки для солянки. Сковороду для приготування бажано використовувати товстостінну, щоб уникнути пригорання і забезпечити рівномірне гасіння.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Квашена капуста – 150 гр.
  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сосиски – 2 шт.
  • Огірки солоні – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Для того щоб приготувати класичну солянку з квашеної капусти з сосисками на сковороді, ріпчасту цибулю ріжемо на дрібні шматочки. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану і викладаємо в нього лук. Обсмажуємо до прозорості. Солоний огірки ріжемо на кубики, додаємо його в сковороду. Далі кладемо томатну пасту і вливаємо пару столових ложок води. Перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні десять-п’ятнадцять хвилин, періодично помішуючи.

Готуємо капусту. Квашену капусту добре віджимаємо її руками від розсолу. Якщо шматочки капусти занадто великі, то ріжемо її дрібніші. Свіжу капусту тонко шаткуємо. Поміщаємо квашену і свіжу капусту в окрему сковороду.

Печериці нарізаємо тонкими пластинками і викладаємо на капусту.

Додаємо зажарку з солоними огірками, вливаємо чверть склянки води і закриваємо кришкою. Готуємо солянку на маленькому вогні протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин. Періодично помішуємо, щоб капуста не пригоріла і рівномірно тушкувалась.

Сосиски очищаємо від оболонки і ріжемо на кружечки. Викладаємо в солянку ближче до кінця гасіння. Кладемо сіль і чорний мелений перець.

Перемішуємо і тушкуємо ще п’ять-сім хвилин для об’єднання смаків.

Подаємо готову солянку в гарячому або теплому вигляді. Прикрашаємо блюдо свіжою зеленню, додатково можна подати свіжий хліб або відварну картоплю.

Приємного апетиту!

Грибний суп Солянка без оливок, маслин Солянка без томатної пасти Солянка з капусти Солянка з капусти з грибами Солянка з капусти з томатною пастою