Солянка – це не тільки суп. Це також і ситне друге блюдо, яке в даному випадку приготуємо на сковороді з квашеної капусти з сосисками. Додатково використовуємо гриби і солоний огірок – класичні добавки для солянки. Сковороду для приготування бажано використовувати товстостінну, щоб уникнути пригорання і забезпечити рівномірне гасіння.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Квашена капуста – 150 гр.
- Капуста білокачанна – 150 гр.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Сосиски – 2 шт.
- Огірки солоні – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Для того щоб приготувати класичну солянку з квашеної капусти з сосисками на сковороді, ріпчасту цибулю ріжемо на дрібні шматочки. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану і викладаємо в нього лук. Обсмажуємо до прозорості. Солоний огірки ріжемо на кубики, додаємо його в сковороду. Далі кладемо томатну пасту і вливаємо пару столових ложок води. Перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні десять-п’ятнадцять хвилин, періодично помішуючи.
Готуємо капусту. Квашену капусту добре віджимаємо її руками від розсолу. Якщо шматочки капусти занадто великі, то ріжемо її дрібніші. Свіжу капусту тонко шаткуємо. Поміщаємо квашену і свіжу капусту в окрему сковороду.
Печериці нарізаємо тонкими пластинками і викладаємо на капусту.
Додаємо зажарку з солоними огірками, вливаємо чверть склянки води і закриваємо кришкою. Готуємо солянку на маленькому вогні протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин. Періодично помішуємо, щоб капуста не пригоріла і рівномірно тушкувалась.
Сосиски очищаємо від оболонки і ріжемо на кружечки. Викладаємо в солянку ближче до кінця гасіння. Кладемо сіль і чорний мелений перець.
Перемішуємо і тушкуємо ще п’ять-сім хвилин для об’єднання смаків.
Подаємо готову солянку в гарячому або теплому вигляді. Прикрашаємо блюдо свіжою зеленню, додатково можна подати свіжий хліб або відварну картоплю.
Приємного апетиту!
Грибний суп Солянка без оливок, маслин Солянка без томатної пасти Солянка з капусти Солянка з капусти з грибами Солянка з капусти з томатною пастою