Закуска на зиму з прекрасним поєднанням інгредієнтів. Солянку на зиму з томатною пастою можна готувати з будь-якими грибами. Блюдо виходить яскравим і апетитним. Солянка з маслюками виходить ніжною, а з опеньками – з насиченим грибним ароматом. Спробуйте приготувати обидва варіанти.
Інгредієнти: на 3 л.
- Морква – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Маслюки свіжі (варені) – 2 кг
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 0.5 л.
- Сіль – 10 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати солянку з маслюками і томатною пастою, візьміть необхідну кількість грибів.
Гриби добре очистіть і ретельно промийте.
Очищені гриби наріжте середнім за розміром кубиком. Відваріть гриби в підсоленій воді у плині чаие 40 хвилин, воду злийте через друшляк.
Моркву і болгарський перець добре помийте і очистіть. Цибулю очистіть від лушпиння. Очищені овочі наріжте кубиками середнього розміру. Розігрійте сковороду, налийте трохи олії і обсмажте овочі по черзі.
Обсмажені овочі змішайте з грибами, додайте томатну пасту, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте. Тушкуйте в каструлі з товстим дном протягом однієї години. За кілька хвилин до готовності влийте столовий оцет і добре перемішайте.
Підготуйте півлітрові баночки, ретельно вимийте з миючим засобом. Розкладіть солянку з чистим баночках і стерилізують протягом 45 хвилин. Закрийте чистими кришками.
Готову солянку зберігайте в темному, прохолодному місці. Подавайте Закуску до улюблених страв.
Приємного апетиту!
Грибний суп Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків Як приготувати маслюки - рецепти