Солянка з капусти з опеньками – прекрасне обідня страва. Солянка виходить дуже ситним і ароматною, завдяки грибам у складі страви. Подавати її можна як самостійно, так і з картоплею.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста білокачанна – 0,5 кг
- Опеньки свіжі – 0,6 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт солянки з опеньками, капусту дуже дрібно і тонко нашаткуйте за допомогою гострого ножа. Качан не нарізайте, тільки листя – солянка повинна вийти соковитою і м’якою.
Вкладіть капусту в каструлю або казан і гарненько пам’ятайте руками до виділення соку. Додайте капусту один літр очищеної води, а також олію. На слабкому вогні тушкуйте капусту близько п’яти хвилин, злегка посоливши її.
Цибулю і моркву очистіть і дрібно наріжте. Моркву можна подрібнити за допомогою терки. Всі разом обсмажте на середньому вогні в сковороді з маслом, приблизно п’ять-шість хвилин буде достатньо.
Цибулю з морквою, додайте в каструлю з капустою і добре перемішайте.
Гриби переберіть, очистіть і добре промийте. Великі наріжте, а дрібні залиште як є. Обсмажте в сковороді з маслом на помірному вогні без кришки. Опеньки повинні стати апетитного золотистого кольору.
Обсмажені гриби покладіть в каструлю з овочами, перемішайте і додайте сіль. Тушкуйте протягом п’ятнадцяти хвилин при закритій кришці, після чого дайте страві постояти близько п’яти хвилин і подавайте до столу.
Грибний суп Грибний суп з опеньків Солянка без оливок, маслин Солянка без томатної пасти Солянка з капусти на сковороді Солянка зі свіжої капусти