Солянку з печерицями сміливо можна вживати в їжу тим, хто поститься і вегетаріанцям, адже заготівля не містить продуктів тваринного походження. Печериці добре відтіняють смак тушкованої капусти, тому саме їх найчастіше використовують для приготування цієї закуски.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Капуста білокачанна – 2,5 кг
- Печериці свіжі (варені) – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Огірки – 1 кг
- Моркву – 650 гр.
- Томатна паста – 250 гр.
- Масло оливкове – 120 мл
- Сіль – 20 гр.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Оцет столовий 9% – 45 мл
Процес приготування:
Готувати солянку з печерицями на зиму легко! У глибокий широкий сотейник влити оливкову олію, розігріти його. Висипати дрібно нарізану ріпчасту цибулю, обсмажити пару хвилин, поки цибуля не стане прозорим.
Додати до цибулі в сотейнику моркву, натерту на крупній тертці, перемішати. Обсмажувати моркву з цибулею 5 хв.
Нашаткувати капусту тонкими смужками гострим ножем, всипати капусту до інших овочів в сотейнику.
Огірки перебрати, помити, зняти з них шкірку. Огірки нашаткувати соломкою і додати до капусти.
Влити до овочів томатне пюре, посолити і засипати цукровий пісок. Томатне пюре можна приготувати самостійно: помиті помідори перекрутити через м’ясорубку, а потім отриману масу протерти через сито.
Печериці зварити, злити воду через друшляк. Їх помити в холодній воді і додати в сотейник до овочів. Накрити сотейник кришкою, тушкувати солянку 45 хв. Перед закінченням приготування влити оцет, перемішати, знову довести до кипіння і прибрати з вогню. Банки помити в теплій воді з використанням соди, помити і простерилізувати.
Щільно закрити банки, встановити в ємність з гарячою водою і стерилізувати 20 хв. Далі банки закатати і остудити під теплою ковдрою, перевернувши догори ногами. Після охолодження зберігати солянку можна в підвалі або холодильнику.
Приємного апетиту!
Грибний суп Салат з капусти, огірків і цибулі на зиму Салат з капусти, огірків та моркви на зиму Солянка Солянка з капусти з грибами