У такий солянці достатньо природного кислоти, тому оцет додавати необов’язково, якщо продукт зберігається в холодному підвалі. Однак якщо заготовка буде стояти в шафі в квартирі, то краще не ризикувати і додати, щоб капуста не скисла.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 40 мл
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець запашний – за смаком
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати солянку з помідорами і томатною пастою на зиму? Капусту дрібно нашаткувати, помідори і перець помити, у перцю прибрати насіння. Помідори і солодкий перець нарізати шматочками. Влити в каструлю олію, покласти томати. Прикрити кришкою і пропарити, поки не виділиться сік.

Далі покласти солодкий перець, знову тушкувати 5 хв. під кришкою на слабкому вогні.

Всипати капусту. Накрити каструлю кришкою.

Коли капуста опуститься, перемішати. Всипати цукровий пісок, сіль, додати оцет. Накрити кришкою і тушкувати солянку на слабкому вогні 1,5 години, час від часу перемішуючи.

За півгодини до закінчення приготування покласти томатну пасту, розведену водою до стану кетчупу. Покласти лавровий лист, перець запашний. Спробувати на цукор і сіль, якщо треба, додати. Заважати і варити, поки не закінчиться зазначений час.

Розкласти солянку по простерилизованным банкам і закатати.

Приємного апетиту!

Салат з капусти і перцю на зиму Салат з капусти, перцю і помідорів на зиму Солянка Солянка з капусти Солянка з капусти з томатною пастою