Апетитна солянка на основі повністю натуральних, корисних продуктів. Свіжі помідори набагато краще, готової пасти, а значить і смак страви буде тільки краще. З ними також відмінно поєднується капуста. Ці продукти добре розкривають смакові якості один одного.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Огірки – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Масло олію – 125 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Оцет столовий 9% – 125 мл
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати солянку з помідорами на зиму, помідори гарненько промиваємо, обдаємо окропом, щоб краще знімалася шкірка. Видаляємо її і подрібнюємо помідори з допомогою блендера.
Капусту миємо й дрібно шаткуємо.
Огірки також потрібно промити і порізати кубиками.
Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю ріжемо на квадратики.
Обсмажуємо цибулю і моркву на рослинній олії до золотистого кольору.
Всі інгредієнти перекладаємо в каструлю, виливаємо в неї рослинне масло і перемішуємо. Не забуваємо про перець і лавровий лист, а також спеції і сіль з цукром. Але не додаємо поки оцет, його залишимо на потім. Тушкуємо продукти на невеликому вогні протягом 40 хв. Тепер вливаємо оцет, перемішуємо і тримаємо на вогні ще 10 хв.
Перекладаємо солянку в банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Салат з капусти, огірків і цибулі на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Салат з помідорів, огірків і моркви на зиму Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків