Смак цієї страви неймовірно багатий, насичений і особливий: складно повірити, що рецепт збірної м’ясної солянки спочатку з’явився для утилізації залишків продуктів. Всі компоненти, нарізані однаковими кубиками, складаються як пазл воєдино і формують картину ідеального ситного, наваристого супу, який вже став класичним блюдом слов’янської кухні.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Бульйон з свинини – 1 л
- Свинина – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування солянки збірної м’ясної за класичним рецептом. Для початку необхідно зварити бульйон для солянки. Для цього м’ясо і набір для бульйону ретельно промиваємо водою, кладемо в каструлю, заливаємо двома літрами холодної води і ставимо на плиту. Після того, як вода закипить, знімаємо піну. Кладемо одну цибулину і попередньо очищену моркву в бульйон і варимо його протягом півтора годин до повної м’якості м’яса. Кипіння не повинно бути інтенсивним, так як від цього залежить прозорість готового бульйону.
що Залишилася цибулину очистити і дрібно нарізаємо. У сковорідку викладаємо вершкове масло і розтоплюємо його. Викладаємо в гаряче масло нарізану цибулю, пасеруємо його до легкого зарум’янювання. Висипаємо борошно поверх цибулі, перемішуємо і смажимо ще приблизно дві-три хвилини. Потім кладемо томатну пасту, перемішуємо і готуємо ще п’ять хвилин, не забуваючи увесь час помішувати, щоб уникнути пригорання.
Солоні огірки нарізаємо маленькими кубиками. Каперси також дрібно нарізаємо.
Варене м’ясо виймаємо з бульйону, даємо трохи охолонути, щоб зручно було його нарізати. Ріжемо м’ясо на маленькі кубики. Мисливські ковбаски і варену шинку звільняємо від оболонки і нарізаємо маленькими кубиками. Бульйон проціджуємо через сито і повертаємо назад в каструлю.
Знову ставимо каструлю з бульйоном на плиту і доводимо його до кипіння. Додаємо в киплячий бульйон кубики м’яса, ковбасок і шинки. Кладемо нарізані солоні огірки і каперси. Ложкою занурюємо в суп засмажку з томатною пастою, опускаємо оливки і лаврове листя. Варимо При слабкому кипінні солянку десять хвилин. Ближче до закінчення варіння пробуємо суп і додаємо за смаком сіль і чорний мелений перець.
Готової збірній солянці даємо настоятися десять-п’ятнадцять хвилин. Розливаємо по порційних тарілках. У кожну тарілку кладемо сметану і тонкий скибочку лимона. Посипаємо рубаною зеленню при бажанні.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без капусти Солянка без оливок, маслин Солянка без томатної пасти Солянка збірна м'ясна класична солянка М'ясна збірна без картоплі