Пропонуємо замаринувати сьомгу у вершковому маринаді з травами і лимонним соком. Такий склад робить рибку одночасно і ніжною, і пряно-ароматна. При смаженні на мангалі маринад сприяє утворення рум’яної кірочки і запечатує всі натуральні соки продукту всередині. Сьомга виходить дуже смачною і соковитою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сьомга – 800 – 900 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вершки – 1.5 склянки
- Лимон – 1 шт.
- Кріп – 0.5 пучків
- Петрушка – 0.5 пучків
- Часник – 2 зуб.
- Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сьомги в маринаді на мангалі? Сьомгу чистимо, розрізаємо черевце і видаляємо нутрощі. Голову, хвіст і плавники відрізаємо. Отриману тушку обробляємо паперовими рушниками, видаляючи зайву вологу. Рибу розрізаємо гострим ножем на стейки товщиною приблизно на два сантиметри.
Посипаємо стейки сіллю і чорним меленим перцем з обох сторін.
В окремій ємності готуємо маринад. Лимон моєму гарячою водою для посилення сокоотделенія, розрізаємо на дві частини і вичавлюємо сік у ємність.
Додаємо до лимонному соку мелений рожевий перець і вершки. Вершки можуть бути будь-якої жирності, але чим вони жирніше, тим більше вершковим і насиченим буде смак готової сьомги. Перемішуємо.
Петрушку і кріп промиваємо й обсушуємо на рушник. Часник чистимо від лушпиння, миємо й обсушуємо. Кладемо в чашу блендера підготовлену зелень і очищені зубки часнику. Пюрируем. Отриману зелену масу викладаємо в миску з вершковою сумішшю, перемішуємо. Маринад готовий.
Рибу кладемо в маринад і розтираємо його з усіх шматках руками. Затягуємо посуд харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику для маринування на сорок-п’ятдесят хвилин.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Грати змащуємо невеликою кількістю рослинного масла, щоб ніжна м’якоть сьомги не прилипала і потім легко відійшла від прутів. Викладаємо підготовлену рибу на грати. Відправляємо сьомгу на мангал і готуємо її приблизно за п’ять-шість хвилин з кожного боку. Поверхня повинна покритися рум’яною скоринкою.
Готову сьомгу перекладаємо з решітки на тарілку. Подаємо на стіл в гарячому вигляді. Краще додаток – лимон і свіжа зелень.
Смачного!