Пропонуємо замаринувати сьомгу у вершковому маринаді з травами і лимонним соком. Такий склад робить рибку одночасно і ніжною, і пряно-ароматна. При смаженні на мангалі маринад сприяє утворення рум’яної кірочки і запечатує всі натуральні соки продукту всередині. Сьомга виходить дуже смачною і соковитою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сьомга – 800 – 900 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вершки – 1.5 склянки
  • Лимон – 1 шт.
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування сьомги в маринаді на мангалі? Сьомгу чистимо, розрізаємо черевце і видаляємо нутрощі. Голову, хвіст і плавники відрізаємо. Отриману тушку обробляємо паперовими рушниками, видаляючи зайву вологу. Рибу розрізаємо гострим ножем на стейки товщиною приблизно на два сантиметри.

Посипаємо стейки сіллю і чорним меленим перцем з обох сторін.

В окремій ємності готуємо маринад. Лимон моєму гарячою водою для посилення сокоотделенія, розрізаємо на дві частини і вичавлюємо сік у ємність.

Додаємо до лимонному соку мелений рожевий перець і вершки. Вершки можуть бути будь-якої жирності, але чим вони жирніше, тим більше вершковим і насиченим буде смак готової сьомги. Перемішуємо.

Петрушку і кріп промиваємо й обсушуємо на рушник. Часник чистимо від лушпиння, миємо й обсушуємо. Кладемо в чашу блендера підготовлену зелень і очищені зубки часнику. Пюрируем. Отриману зелену масу викладаємо в миску з вершковою сумішшю, перемішуємо. Маринад готовий.

Рибу кладемо в маринад і розтираємо його з усіх шматках руками. Затягуємо посуд харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику для маринування на сорок-п’ятдесят хвилин.

Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Грати змащуємо невеликою кількістю рослинного масла, щоб ніжна м’якоть сьомги не прилипала і потім легко відійшла від прутів. Викладаємо підготовлену рибу на грати. Відправляємо сьомгу на мангал і готуємо її приблизно за п’ять-шість хвилин з кожного боку. Поверхня повинна покритися рум’яною скоринкою.

Готову сьомгу перекладаємо з решітки на тарілку. Подаємо на стіл в гарячому вигляді. Краще додаток – лимон і свіжа зелень.

Смачного!

Лосось на мангалі Риба на мангалі Страви з риби Червона риба на мангалі Шашлик з риби на мангалі