Звичайно соте варять або з кабачків або баклажанів. Але чому б не об’єднати ці овочі і не згасити їх разом? На виході виходить тане в роті закуска з шматочками овочів.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Помідори свіжі – 300 гр.
  • Баклажан – 700 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Селера – 200 гр.
  • Масло оливкове – для змазування
  • Паприка мелена – 10 гр.

Процес приготування:

Готувати соте з баклажанів і кабачків на зиму легко! Моркву почистити, помити і потерти на крупній тертці.

кабачки Очистити від м’якоті і насіння, прибрати щільну шкірку. Порізати кабачки шматочками завтовшки 2 див.

Баклажани помити і порізати шматочками такого ж розміру, що і кабачки. Не зрізати шкірку.

Дрібно порубати цибулю.

Видалити ніжки у болгарського перцю вирізати коробочки з насінням. Помити овочі в проточній воді і порізати тонкою соломкою.

Перець чилі порізати кільцями. Краще брати зелений пекучий перець, він менш гострий, а ось червоного може знадобитися в 3 рази менше. Зубчики часнику очистити від лушпиння.

Помідори помити і видалити серцевини, порізати на 2-4 частини. Стебла селери нарізати кубиками.

Нагріти духовку до 180 градусів. На широкий і глибокий деко викласти всі овочі, посипати їх сіллю і цукром, полити олією. Посипати зверху солодкої меленою паприкою. Перемішати шматочки руками і встановити деко в духовку.

Запікати овочі близько 1 години, через 20 хв. відкриваючи дверцята і перемішуючи овочі лопаткою.

Помити банки і кришки в слабкому розчині соди, сполоснути та просушити банки в духовці при температурі 110 градусів, кришки кип’ятити 3-5 хв. Розкласти рагу по банкам, зверху влити трохи оливкової олії, тонку смужку.

Поставити банки з заготівлею в каструлю з гарячою водою, довести до кипіння, стерилізувати 15 хв., якщо банки 500 гр., і 25 хв., якщо обсяг 1 л. Закатати рагу, остудити в теплі і забрати на зберігання.

Приємного апетиту!

Баклажани з перцем на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Кабачки з баклажанами Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салат з баклажанів, помідорів і моркви на зиму Соте з баклажанів на зиму