Звичайно соте варять або з кабачків або баклажанів. Але чому б не об’єднати ці овочі і не згасити їх разом? На виході виходить тане в роті закуска з шматочками овочів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Морква – 1 кг
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Баклажан – 700 гр.
- Часник – 1 головка
- Перець чилі – 3 шт.
- Сіль – 20 гр.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Селера – 200 гр.
- Масло оливкове – для змазування
- Паприка мелена – 10 гр.
Процес приготування:
Готувати соте з баклажанів і кабачків на зиму легко! Моркву почистити, помити і потерти на крупній тертці.
кабачки Очистити від м’якоті і насіння, прибрати щільну шкірку. Порізати кабачки шматочками завтовшки 2 див.
Баклажани помити і порізати шматочками такого ж розміру, що і кабачки. Не зрізати шкірку.
Дрібно порубати цибулю.
Видалити ніжки у болгарського перцю вирізати коробочки з насінням. Помити овочі в проточній воді і порізати тонкою соломкою.
Перець чилі порізати кільцями. Краще брати зелений пекучий перець, він менш гострий, а ось червоного може знадобитися в 3 рази менше. Зубчики часнику очистити від лушпиння.
Помідори помити і видалити серцевини, порізати на 2-4 частини. Стебла селери нарізати кубиками.
Нагріти духовку до 180 градусів. На широкий і глибокий деко викласти всі овочі, посипати їх сіллю і цукром, полити олією. Посипати зверху солодкої меленою паприкою. Перемішати шматочки руками і встановити деко в духовку.
Запікати овочі близько 1 години, через 20 хв. відкриваючи дверцята і перемішуючи овочі лопаткою.
Помити банки і кришки в слабкому розчині соди, сполоснути та просушити банки в духовці при температурі 110 градусів, кришки кип’ятити 3-5 хв. Розкласти рагу по банкам, зверху влити трохи оливкової олії, тонку смужку.
Поставити банки з заготівлею в каструлю з гарячою водою, довести до кипіння, стерилізувати 15 хв., якщо банки 500 гр., і 25 хв., якщо обсяг 1 л. Закатати рагу, остудити в теплі і забрати на зберігання.
Приємного апетиту!
Баклажани з перцем на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Кабачки з баклажанами Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салат з баклажанів, помідорів і моркви на зиму Соте з баклажанів на зиму