Якщо немає куди дівати баклажани і хочеться поставити якусь смачну закатку, краще всього вибрати соте з баклажанів з іншими овочами. Ці плоди за смаком поєднуються практично з усіма овочами, а у вигляді соте таку закатку їдять і діти, і дорослі.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Баклажан – 2 кг
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Часник – 2 головки
  • Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.

Процес приготування:

Готувати соте з баклажанів на зиму просто! Овочі перебрати і помити.

Баклажани порізати на кубики разом з шкіркою.

У перцю видалити ніжки разом з насіннєвими коробками, порізати плоди на шматочки. Помідори нарізати часточками.

Цибулини почистити і порізати на дольки.

Викласти нарізані овочі у великий казан, влити рослинне масло і злегка перемішати. Овочі повинні покритися масляною плівкою. Накрити кришкою і поставити на середній вогонь.

Через 15 хв. після закипання овочі осядуть і зменшаться в обсязі.

Влити оцет, додати сіль і цукор, перемішати.

Через 5 хв. соте розкласти по стерильним банкам і закатати. Остудити банки в перевернутому вигляді під теплою ковдрою, потім забрати на зберігання.

Приємного апетиту!

Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салат з баклажанів, помідорів і цибулі на зиму