Якщо немає куди дівати баклажани і хочеться поставити якусь смачну закатку, краще всього вибрати соте з баклажанів з іншими овочами. Ці плоди за смаком поєднуються практично з усіма овочами, а у вигляді соте таку закатку їдять і діти, і дорослі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 2 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Часник – 2 головки
- Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
Процес приготування:
Готувати соте з баклажанів на зиму просто! Овочі перебрати і помити.
Баклажани порізати на кубики разом з шкіркою.
У перцю видалити ніжки разом з насіннєвими коробками, порізати плоди на шматочки. Помідори нарізати часточками.
Цибулини почистити і порізати на дольки.
Викласти нарізані овочі у великий казан, влити рослинне масло і злегка перемішати. Овочі повинні покритися масляною плівкою. Накрити кришкою і поставити на середній вогонь.
Через 15 хв. після закипання овочі осядуть і зменшаться в обсязі.
Влити оцет, додати сіль і цукор, перемішати.
Через 5 хв. соте розкласти по стерильним банкам і закатати. Остудити банки в перевернутому вигляді під теплою ковдрою, потім забрати на зберігання.
Приємного апетиту!
Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салат з баклажанів, помідорів і цибулі на зиму