Овочеві кавказькі страви – це завжди апетитні і пряні закуски для вашого столу. Соте з баклажанів нескладне в приготуванні, його можна заготовити в банках на зиму, використовуючи звичайну стерилізацію.
Інгредієнти: на 1 л.
- Баклажан – 3 шт.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло олію – для смаження
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Промиваємо овочі вод холодною водою. Приступаємо до нарізки. Цибулю – тонкими півкільцями, болгарський перець – невеликими скибочками, морква пропускаємо через крупну тертку. Баклажани від шкірки очищати не потрібно. Якщо плоди невеликі, то їх досить нарізати тонкими кружечками. Після цього баклажани посипаємо невеликою кількістю солі і наполягаємо 15 хвилин.
Помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо іншим зручним для вас способом. З них повинні вийти однорідна кашка.
Подрібнюємо базилік і зубчики часнику.
Коли всі підготовлені інгредієнти, повертаємося до баклажанів. Їх ми промиваємо від солі, висушуємо і відправляємо в розігріту з маслом сковороду. Обсмажуємо до золотавої скоринки.
До баклажанів додаємо цибулю, часник і моркву. Продовжуємо тушкувати до прозорості останніх. Потім викладаємо перець і пюре з помідорів. За смаком солимо і посипаємо спеціями. Продовжуємо тушкувати ще 10 хвилин на повільному вогні.
наприкінці готування додаємо базилік, перемішуємо і залишаємо на повільному вогні 5 хвилин. Після чого знімаємо з плити. Заправляємо оцтом. Блюдо готове. Можна перекладати в стерилізовану банку і відправляти на зберігання.
Готове соте з баклажанів подають в холодному вигляді. Страву можна використовувати як самостійну закуску, а також як гарнір для м’яса або риби.
Приємного апетиту!
Баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, перцю і моркви на зиму Салати з баклажанів на зиму Соте з баклажанів на зиму