Ароматна і пряна приправа розкриває свій смак поетапно. Спочатку ви відчуєте насолоду і кислинку сливи, потім гостроту перцю і часнику і все це з пікантним ароматом кінзи. Приголомшливий приготуємо соус без варіння і при цьому варіанті заготовка збереже всю користь продуктів.
Інгредієнти: на 1 л.
- Слива синя (квашена) – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Часник – 2 головки
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Перець чилі – 3 шт.
- Коріандр – за смаком
- Кінза – 1 пучок
- Оцет столовий 9% – 3 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати соус із слив без варіння? Вимийте сливу, перець і зніміть з лушпиння часнику.
Вийміть кісточки з слив і перці очистіть від насіння і прокрутіть все через м’ясорубку.
Кінзу промийте, дрібно порубаєте і перекладіть в сливову кашку.
Цукор, сіль і оцет, додайте в соус і перемішайте. Дайте настоятися 15 хвилин, щоб розчинилися крупиці спецій та складові просочилися ароматами.
Розкладіть соус з вимитим з содою і стерильним невеликим банкам і закупорьте кришками (досить капронових).
Розмістіть ткемалі в холодильнику і насолоджуйтеся до зими.
Приємного апетиту!
Кетчуп зі слив Сливи на зиму