Ароматна і пряна приправа розкриває свій смак поетапно. Спочатку ви відчуєте насолоду і кислинку сливи, потім гостроту перцю і часнику і все це з пікантним ароматом кінзи. Приголомшливий приготуємо соус без варіння і при цьому варіанті заготовка збереже всю користь продуктів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя (квашена) – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Часник – 2 головки
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Коріандр – за смаком
  • Кінза – 1 пучок
  • Оцет столовий 9% – 3 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати соус із слив без варіння? Вимийте сливу, перець і зніміть з лушпиння часнику.

Вийміть кісточки з слив і перці очистіть від насіння і прокрутіть все через м’ясорубку.

Кінзу промийте, дрібно порубаєте і перекладіть в сливову кашку.

Цукор, сіль і оцет, додайте в соус і перемішайте. Дайте настоятися 15 хвилин, щоб розчинилися крупиці спецій та складові просочилися ароматами.

Розкладіть соус з вимитим з содою і стерильним невеликим банкам і закупорьте кришками (досить капронових).

Розмістіть ткемалі в холодильнику і насолоджуйтеся до зими.

Приємного апетиту!

Кетчуп зі слив Сливи на зиму