Домашній пряний соус зі сливи – це не тільки ідеальне доповнення до м’яса і риби, але корисний продукт без консервантів. Таке доповнення можна використовувати під час обіду, а також пікніку з шашликом.
Інгредієнти: на 1 л.
- Слива синя – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Каррі – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати соус із слив з каррі? Сливи ретельно промиваємо і очищаємо від кісточок. Це можна зробити за допомогою ножа. Розрізаємо плід уздовж і акуратно дістаємо кісточку.
Відвідуємо солодкий перець і чилі. Сливи і овочі пропускаємо через м’ясорубку. Повинна вийти суміш у вигляді кашки.
В соус додаємо сіль і цукор, продавлюємо зубчики часнику.
Тепер висипаємо каррі. Перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити на повільному вогні 30 хвилин.
Соус готовий. Даємо йому трохи охолонути і можна пробувати!
Кетчуп зі слив