Самий смачний соус ткемалі – це приготований власними руками з виросла в саду аличі або сливи. Пряні трави і приємна гострота прекрасно доповнять м’ясне блюдо.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Алича – 1 кг
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Перець чилі – 0.5 – 1 шт.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Кінза – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Як приготувати соус ткемалі в домашніх умовах? Аличу добре вимийте і складіть в глибокий таз. Трохи примніть ягоду толкачиком, щоб вона дала сік.
Поставте каструлю з аличею варитися на 20 хвилин після закипання, періодично помішуючи.
Протріть зварену ягоди через сито, видаливши шкіру і кістки.
Часник очистіть, покладіть в блендер. Перець помийте, видаліть насіння, наріжте на кілька частин і разом з приправою додайте до часнику. Вимийте зелень, розріжте на великі частини і покладіть в чашу і перекрутіть.
Пюре аличі поверніть в каструлю і поваріть 10 хвилин на малому вогні.
Всипте в нього цукор, сіль, пасту з спецій і готуйте ще 10 хвилин.
Розкладіть гарячий ткемалі по підготовленим стерильним банкам і закупорьте. Залиште соус охолонути на 6 годин або довше, укривши рушником.
Приємного апетиту!
Новости