Якщо у вас не завжди вистачає часу на готування, вам варто приділити кілька хвилин цим рецептом. Приготувати його дуже просто. Зате в результаті ви отримаєте соус, який зможете додавати до різних страв на протязі довгого часу.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Смородина червона – 1,5 кг
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Гвоздика – 1 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець запашний – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування соусу з червоної смородини без варіння? Відповідально поставтеся до вибору смородини. Обов’язково огляньте ягоди і перевірте їх запах. Якщо аромат смородини буде трохи кислуватим, значить, вона вже почала псуватися. Такий продукт купувати не рекомендується. Пересипте смородину в невелику миску чи каструлю. Переберіть її, забираючи всі пошкоджені ягоди. Щоб швидко видалити з смородини все сміття, залийте її водою. На поверхню спливуть листочки, дрібні комахи і т. п. Приберіть сміття за допомогою шматочка чистої тканини. Після цього поміняйте воду і залиште в ній смородину приблизно на 30 хвилин. Коли час вийде, починайте мити ягоди. Краще всього зробити це кілька разів. Розташуйте на столі паперові рушники. Висипте на них смородину. Рушники вберуть в себе всю вологу з поверхні ягід.
Тепер нам потрібно простерилізувати банки, в яких буде зберігатися наш соус. Для початку ретельно вимийте їх, використовуючи соду або миючий засіб. Наповніть каструлю холодною водою. Переставте її на вогонь. Дочекайтеся, коли вода закипить. Після цього обшпарте банки і кришки. Наповніть чайник водою. Перемістіть його на великий вогонь. Коли вода почне кипіти, розмістіть на носику чайника банку. Її мусить наповнювати пар. Потримайте банку в такому положенні декілька хвилин. Потім поставте її на рушник, який потрібно заздалегідь розстелити на столі.
Пересипте вже суху червону смородину в тарілку. Її необхідно подрібнити. Для цього ви можете використовувати толкушку. Якщо ж на вашій кухні знайдеться блендер, зробіть вибір на його користь. Так ви заощадите свій час і сили.
Почистіть часник від лушпиння. Для соусу нам знадобиться тільки 2 зубчики. Максимально подрібніть часник. Ви також можете пропустити його через прес. Часник стане чудовим консервантом для соусу, тому вам не доведеться його варити. Він відмінно зберігається в холодильнику або іншому прохолодному місці.
Додайте часник до соусу. Насипте в нього мелену гвоздику і корицю. Добре розмішайте соус. Додайте чорний мелений перець запашний і чорний перець. Якщо ви плануєте залишати соус в теплому місці, додати до нього оцет. Добре все розмішайте. Якщо ви хочете зробити соус більш солодким, налийте в невелику миску води і додайте цукровий пісок. Розтопіть масу в мікрохвильовці, а після додайте до соусу. Ще раз все перемішайте. Спеції можуть змінюватися в залежності від ваших уподобань і смаків.
Якщо ви хочете, щоб в соусі не було шматочків ягід, процідіть його. Зробити це можна з допомогою сита або звичайної марлі, яка точно знайдеться на вашій кухні. Акуратно перелийте соус в простерилізовані банки. Закрутіть їх. Слідкуйте за тим, щоб на склі не з’явилися тріщини. Готовий соус перенесіть у прохолодне місце.
Тепер ви можете повноцінно насолодитися смаком цього чудового соусу. Він відмінно поєднується з м’ясом і зможе сподобатися навіть самому вередливому гурману. Готуватися соус максимально швидко і просто. Тому вам варто закуповуватися інгредієнтами і спробувати його приготувати. Удачі!
Соус з червоної смородини Соус з червоної смородини до м'яса Червона смородина на зиму