Ідеальний соус до свинини, курки і яловичини. Він має ніжний смак, без гіркоти, як у соусів з брусниці. Готується дуже легко, а потім тішить родину протягом усього року. Тому не полінуйтеся і обов’язково приготуйте його в сезон смородини.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Смородина червона – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Гвоздика – 2 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець запашний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати соус з червоної смородини до м’яса на зиму легко! Переберіть свіжу червону смородину. Викиньте всі гілочки, на яких вона зростала, зіпсовані ягоди і сміття. Помийте ягоди. Дуже зручно це робити в тазі. Для цього насипте смородину в таз, налийте в неї воду і поступово жменями перекладайте її в друшляк. Повторіть маніпуляцію мінімум 2 рази. Потім дайте ягід час обсохнути, залишивши їх в друшляку.
Підготовлену смородину прокрутіть через м’ясорубку або подрібніть в чаші кухонного комбайна або стаціонарного блендера. Також можна скористатися заглибним блендером, але є ймовірність пропустити цільні ягоди у великому обсязі подрібнювальної маси. Потім відіжміть через марлю смородиновий сік. Залишився в марлі макуха поверніть назад в сік.
Поставте ємність зі змішаними соком і макухою на плиту і доведіть до кипіння. Після цього зменшіть вогонь до мінімального і почніть поступово вводити цукор. Засинайте по півсклянки кожні 5 хвилин. Кожен раз перемішуйте майбутній соус.
Коли соус буде введена остання порція цукру, влийте в нього оцет (можна використовувати як звичайний 9-процентний оцет, так і яблучний) і всипте спеції. Ретельно перемішайте і варіть ще 5-10 хвилин.
Готовим соус розлийте по банках невеликого обсягу (250-300 мл). Банки повинні бути заздалегідь простерилізовані, а так як їх багато, то зручніше за все це зробити в духовці або мікрохвильовій печі, попередньо наливши в кожну трохи води. Кришки також стерилізуйте, потримавши їх близько 5 хвилин в киплячій воді. При бажанні готовий соус можна протерти на дрібне сито, тоді він вийде однорідним. Але повірте, шматочки ягід і маленькі кісточки його аж ніяк не псують, а навіть надають свою пікантність. Подавайте соус до будь-яких м’ясних страв та дивуйте своїх рідних та близьких.
Приємного апетиту!
Соус з червоної смородини Соус з червоної смородини до м'яса Червона смородина на зиму