Ткемалі – це кращий соус до м’ясних страв, а також рибних і страв з птиці. Ароматний приготуємо соус з кислої зеленої сливи і зберігати його можна взимку в закритих банках. У будь-якому випадку він перевершить за смаком і смарагдового кольору магазинний аналог, а його пряний смак доповнить гаряче блюдо з м’яса або шашлик.
Інгредієнти: на 1 л.
- Зливу зелена – 1,5 кг
- Сіль – 0.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Вода – 170 мл
- Часник – 60 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Кріп – 50 гр.
- Кінза – 50 гр.
- М’ята свіжа – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати соус зі сливи до м’яса легко! Сливи ретельно вимийте і складіть в каструлю. Влийте воду і закип’ятити.
Поваріть сливи 10 хвилин на середньому вогні, зніміть з плити і дайте охолонути.
Протріть сливи через сито з великими отворами. Кісточки і шкірку викиньте.
Зелень промийте під проточною водою разом з перцем. З часнику видалити лушпиння. Наріжте зелень і разом з часником і перцем подрібніть в блендері або комбайні.
Складіть сливову кашку в каструлю і поставте на невеликий вогонь. Всипте масу із зелені і часнику і розмішайте. Після закипання додайте цукор і сіль і готуйте ще 3 хвилини.
Теплий соус розподіліть по стерильним банкам і закупорьте. Обов’язково залиште трохи соусу для сьогоднішнього вечері, щоб покуштувати його приголомшливий смак.
Приємного апетиту!
Кетчуп зі слив Сливи на зиму