Щоб смачно приготувати стейк із сьомги на мангалі, нічого, окрім, власне, сьомги більше практично і не знадобиться. Додамо лише сіль, чорний мелений перець і трохи паприки. Натуральний смак цієї риби настільки приємний, а м’якоть така ніжна і жирна, що найголовніше завдання при готуванні – просто зберегти ці природні дані. Також важливо не перетримати рибу на мангалі. Як тільки м’якоть змінила колір і стала покриватися легкій скоринкою – готово.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сьомга – 800 – 1000 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Паприка – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування стейка з сьомги на мангалі? Сьомгу чистимо, розрізаємо черевце і видаляємо нутрощі. Голову, хвіст і плавники відрізаємо. Отриману тушку обсушуємо паперовими рушниками і розрізаємо гострим ножем на стейки товщиною по два-три сантиметри.
Посипаємо стейки сіллю і чорним меленим перцем. Додаємо трохи меленої солодкої паприки і розтираємо спеції за всіма шматках риби руками. Поміщаємо стейки в глибоку посуд, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо для маринування на сорок-п’ятдесят хвилин.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Грати змащуємо невеликою кількістю рослинного масла, щоб ніжна м’якоть сьомги не прилипала і потім легко відійшла від прутів. Викладаємо підготовлені стейки на решітку. Відправляємо рибу на мангал і готуємо її приблизно за сім-десять хвилин з кожного боку.
Стежимо за рибою: чекаємо зміни кольору і легкого зарум’янювання. Це буде означати, що риба готова.
Готові стейки форелі перекладаємо з решітки на тарілку. Подаємо на стіл в гарячому вигляді. Краще супровід для прояву смаку риби – лимон і свіжа зелень.
Смачного!