Стейки форелі можна готувати не тільки на плиті або в духовці. Відмінний варіант – посмажити їх на решітці на мангалі. Важливо правильно обробити рибу на стейки: їх товщина повинна бути не менше трьох сантиметрів. Якщо шматки риби будуть занадто тонкими, тобто ризик пересушити ніжну форель.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Форель – 1 кг
- Сіль – за смаком
- Приправа для риби – на смак
- Апельсин – 1 шт.
- Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування стейків форелі на решітці на мангалі? Рибу ретельно миємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі.
Тушку розрізаємо на досить великі стейки – товщиною не менше двох з половиною-трьох сантиметрів. Обсушуємо оброблену рибу паперовим рушником.
Посипаємо стейки сіллю і приправою для риби.
злегка Поливаємо оливковою олією і долонями розтираємо спеції по всій поверхні.
Апельсин промиваємо гарячою водою для підвищення сокоотделенія. Вичавлюємо з цитруса сік і поливаємо їм стейки з усіх боків.
Залишаємо стейки маринуватися на сорок-п’ятдесят хвилин.
Готуємо мангал: температура вугілля повинна бути нижче, ніж для приготування м’яса. Відкритого полум’я не допускається.
Стейки кладемо на змащену маслом грати і відправляємо на мангал.
Готуємо рибу за п’ять-сім хвилин з кожного боку до легкої скоринки. Важливо не пересушити.
Готову форель перекладаємо на блюдо, прикрашаємо шматочками лимона, свіжою зеленню і подаємо на стіл в гарячому вигляді.
Смачного!