Суп шурпа готується з великою кількістю спецій і зелені. Класичний варіант на курячому бульйоні – це збалансоване блюдо, багате вітамінами і мікроелементами, відмінно підходить для щоденного раціону.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курка – 700 гр.
- Картопля – 5 – 6 шт.
- Помідори свіжі – 5 – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець червоний мелений – 5 гр.
- Локшина рисова – 100 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати суп шурпа з курки по класичному рецепту просто! Куряче м’ясо помийте, замаринуйте його в суміші червоного перцю і часнику на 10-15 хвилин. Потім покладіть м’ясо в каструлю, залийте водою і поставте варитися.
Помідори помийте, зробіть на кожному невеликий надріз хрест на хрест і опустіть в окріп на 2-3 хвилини.
Потім акуратно починаючи від надрізів зніміть шкірку.
Помідори розріжте на четвертинки, перець наріжте смужками, картопля розріжте на невеликі часточки.
Додайте овочі в каструлю до м’яса, доведіть до кипіння, потім прикрийте кришкою і тушкуйте шурпу на повільному вогні.
За 5 хвилин до готовності додайте локшину, посоліть і приправте суп по смаку. В кінці всипте рубану зелень і подавайте блюдо на стіл.
Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з курки Шурпа з курки в каструлі