Літній суп з лучними опеньками порадує вас своїм ароматом. Ситне блюдо актуально готувати на обід. Спробуйте простий і смачний варіант домашнього грибного супу.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Опеньки свіжі – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – за бажанням
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Почнемо готувати суп з лучними опеньками. Лучні опеньки заздалегідь промиваємо і відварюємо в киплячій підсоленій воді 25-30 хвилин.

Потім зливаємо воду, заливаємо нову і знову ставимо каструлю на вогонь.

Чистимо картоплю і ріжемо його дрібними кубиками.

Кладемо картоплю до опенькам. Можна додати сіль і перець.

Нарізаємо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці.

Обсмажуємо на рослинній олії до прозорості.

Коли картопля буде готовий, у каструлю додаємо піджарку з моркви і цибулі. Варимо суп ще 5 хвилин і знімаємо з вогню. Розливаємо по тарілках, подаємо до столу в гарячому вигляді. Порційно можна додати свіжої зелені і сметани. Приємного апетиту!

Грибний суп Грибний суп з опеньків Як приготувати опеньки - рецепти