Літній суп з лучними опеньками порадує вас своїм ароматом. Ситне блюдо актуально готувати на обід. Спробуйте простий і смачний варіант домашнього грибного супу.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Опеньки свіжі – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – за бажанням
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Почнемо готувати суп з лучними опеньками. Лучні опеньки заздалегідь промиваємо і відварюємо в киплячій підсоленій воді 25-30 хвилин.
Потім зливаємо воду, заливаємо нову і знову ставимо каструлю на вогонь.
Чистимо картоплю і ріжемо його дрібними кубиками.
Кладемо картоплю до опенькам. Можна додати сіль і перець.
Нарізаємо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці.
Обсмажуємо на рослинній олії до прозорості.
Коли картопля буде готовий, у каструлю додаємо піджарку з моркви і цибулі. Варимо суп ще 5 хвилин і знімаємо з вогню. Розливаємо по тарілках, подаємо до столу в гарячому вигляді. Порційно можна додати свіжої зелені і сметани. Приємного апетиту!
Грибний суп Грибний суп з опеньків Як приготувати опеньки - рецепти