чи Пробували ви коли-небудь грибний суп з лисичками? Пропонуємо приєднатися до нас і приготувати його. Приготування займає не більше півгодини, а дуже мало для грибного супу. До складу супу входять овочі, вершки і кілька видів пряних трав, які надають супу приголомшливий аромат. Зажарка з лука і сала робить суп більш ситним, а вершки і вершкове масло надають йому приємний вершковий смак.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Лисички свіжі – 150 гр.
  • Картопля (молодий) – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Петрушка – 2 ст. л.
  • Орегано – 1 щіпка
  • Чебрець свіжий – 2 гілки
  • Вершки 20% або Вершки 10% – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сало свиняче (солоне) – 70 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 – 2 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування супу з лисичками? Ріпчасту цибулю, моркву і картоплю чистимо і промиваємо, цибулю шаткуємо дрібними кубиками і половину цибулини відкладаємо, вона нам знадобиться.

Лисички чистимо, промиваємо і закидаємо в каструлю з окропом. Проварюємо 5-7 хвилин, знімаємо піну, після чого знімаємо каструлю з вогню і відкидаємо гриби на друшляк.

В каструлю з товстим дном наливаємо оливкову олію і ставимо її на середній вогонь. Після того, як оливкове масло розігріється, викладаємо в каструлю вершкове.

В гаряче масло викладаємо нашатковану цибулю і обсмажуємо її на середньому вогні 2-3 хвилини. Потім у каструлю додаємо лисички, чебрець і орегано. Інгредієнти перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 8-10 хвилин під закритою кришкою.

Картоплю і часник нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на дрібній тертці.

В каструлю з лисичками наливаємо воду (якщо ви віддаєте перевагу не надто густий суп – краще додати 2 літри води, якщо ж хочете домогтися густої консистенції – достатньо 1,5 літрів) або овочевий бульйон і на середньому вогні доводимо до кипіння. Після чого до овочів додаємо нарізану картоплю і даємо супу прокипіти 5-7 хвилин. Потім додаємо в суп натерту моркву, зменшуємо вогонь і проварюємо суп 10-12 хвилин. Через деякий час у каструлю кладемо часник.

Підморожене сало нарізаємо тонкими скибочками, потім подрібнюємо їх кубиками.

Викладаємо нарізане сало на суху розігріту сковороду. На середньому вогні обсмажуємо сало, щоб з нього витопився жир і у нас залишилися хрусткі шкварки.

Коли сало добре обсмажиться, додаємо в сковороду нашатковану дрібними кубиками половинку цибулини, яку ми залишали. Перемішуємо і смажимо 3-4 хвилини, після чого знімаємо з вогню.

В суп додаємо вершки, перемішуємо і кип’ятимо 2-3 хвилини, потім знімаємо суп з вогню.

Обсмажене сало з цибулею викладаємо на тарілочку, обережно відокремлюючи його від оттопившегося жиру, і посипаємо половиною рубаної зелені.

В гарячий суп додаємо другу половину рубаною зелені, перемішуємо і наливаємо суп у тарілки.

Готовий суп подаємо на стіл і кладемо в тарілку ложку засмажки. Можна приступати до дегустації. Приємного апетиту!

Грибний суп Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти