Одним з улюблених перших страв є суп з опеньками і м’ясом, т. к. в нашій родині дуже люблять різні супи в будь-який час року. Восени я заморожую опеньки у великій кількості, попередньо вимивши і відваривши їх у підсоленій воді, а взимку використовую чудовий напівфабрикат по мірі необхідності.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Опеньки заморожені – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 2,5 л
- Сіль – за смаком
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
Приступимо до приготування супу з опеньками і м’ясом. Першим ділом ретельно вимийте м’ясо. Я використовувала свинину для гуляшу. Наріжте м’ясо середніми за розміром шматочками.
В глибоку каструлю з товстим дном наберіть необхідну кількість питної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Посоліть, а потім викладіть нарізану свинину. Варіть приблизно 30-40 хвилин, періодично знімаючи піну, яка утворилася.
Тим часом дістаньте з морозильної камери опеньки і залиште при кімнатній температурі розморозиться. Якщо будете використовувати свіжі гриби, то ретельно переберіть їх і очистіть від сміття, потім вимийте кілька разів в холодній проточній воді, викладіть на сито або друшляк і дайте стекти зайвій волозі.
Моркву ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім натріть на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою за допомогою гострого ножа.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте кубиками або півкільцями. Спосіб нарізки не принципове.
Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте. Налийте невелику кількість рослинного масла.
Викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і натерту моркву. Періодично перемішуючи, обсмажте овочі до м’якого стану.
Картоплю ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім наріжте середнім за розміром кубиком.
Зварене м’ясо вийміть з бульйону, а нарізану картоплю викладіть в м’ясний наваристий бульйон.
Потім додайте розморожені опеньки. Готуйте приблизно 10-15 хвилин, періодично перемішуючи.
В останню чергу викладіть обсмажені овочі і зварене м’ясо, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.
Ретельно перемішайте і варіть суп ще 5 хвилин, а потім вимкніть вогонь. Каструлю з супом накрийте кришкою і залиште приблизно на 10 хвилин настоятися.
Готовий наваристий суп з опеньками і м’ясом подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Грибний суп Грибний суп з опеньків Як приготувати опеньки - рецепти