Одним з улюблених перших страв є суп з опеньками і м’ясом, т. к. в нашій родині дуже люблять різні супи в будь-який час року. Восени я заморожую опеньки у великій кількості, попередньо вимивши і відваривши їх у підсоленій воді, а взимку використовую чудовий напівфабрикат по мірі необхідності.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свинина – 500 гр.
  • Опеньки заморожені – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 2,5 л
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Приступимо до приготування супу з опеньками і м’ясом. Першим ділом ретельно вимийте м’ясо. Я використовувала свинину для гуляшу. Наріжте м’ясо середніми за розміром шматочками.

В глибоку каструлю з товстим дном наберіть необхідну кількість питної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Посоліть, а потім викладіть нарізану свинину. Варіть приблизно 30-40 хвилин, періодично знімаючи піну, яка утворилася.

Тим часом дістаньте з морозильної камери опеньки і залиште при кімнатній температурі розморозиться. Якщо будете використовувати свіжі гриби, то ретельно переберіть їх і очистіть від сміття, потім вимийте кілька разів в холодній проточній воді, викладіть на сито або друшляк і дайте стекти зайвій волозі.

Моркву ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім натріть на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою за допомогою гострого ножа.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте кубиками або півкільцями. Спосіб нарізки не принципове.

Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте. Налийте невелику кількість рослинного масла.

Викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і натерту моркву. Періодично перемішуючи, обсмажте овочі до м’якого стану.

Картоплю ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім наріжте середнім за розміром кубиком.

Зварене м’ясо вийміть з бульйону, а нарізану картоплю викладіть в м’ясний наваристий бульйон.

Потім додайте розморожені опеньки. Готуйте приблизно 10-15 хвилин, періодично перемішуючи.

В останню чергу викладіть обсмажені овочі і зварене м’ясо, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.

Ретельно перемішайте і варіть суп ще 5 хвилин, а потім вимкніть вогонь. Каструлю з супом накрийте кришкою і залиште приблизно на 10 хвилин настоятися.

Готовий наваристий суп з опеньками і м’ясом подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Грибний суп Грибний суп з опеньків Як приготувати опеньки - рецепти