Легкий і майже дієтичний суп з додаванням опеньків підійде тим, хто прагне скинути вагу і налагодити травлення. При необхідності вершкове масло можна замінити рослинним, тоді суп стане повністю пісним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Опеньки свіжі – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Печериці свіжі – 100 гр.
- Картопля – 150 гр.
- Морква – 30 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сметана – за смаком
- Сухарики – за смаком
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Готувати суп з опеньками просто! Гриби перебрати і помити. Опеньки трохи відварити у великій кількості води, додати картоплю, нарізану невеликими кубиками.
Цибулю з морквою почистити і порізати кубиками, обсмажити на вершковому маслі до прозорості цибулі. Додати нарізані пластинами печериці, обсмажувати до золотистої рум’яності.
Додати в бульйон пасеровані овочі з грибами, прянощі, сіль. Варити 7 хвилин із закритою кришкою. Вогонь вимкнути, дати постояти ще півгодини.
Подавати суп, при бажанні присмачивши її сметаною або сухариками.
Приємного апетиту!
Грибний суп Грибний суп з опеньків Як приготувати опеньки - рецепти