Хочу поділитися простим і швидким рецептом смачного і легкого супу з замороженими опеньками. Ароматний і наваристий суп можна приготувати і з свіжих грибів, але в мене в цей раз залишилися тільки заморожені опеньки. Такий супчик я люблю готувати у піст.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Опеньки заморожені – 300 гр.
- Вода – 2 л
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Вермішель (дрібна) – 50 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Морква – 150 гр.
- Квасоля стручкова (заморожена) – 150 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Суміш перців – за смаком
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати суп з опеньками замороженими? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для супу з заморожених опеньків.
В глибоку каструлю наберіть необхідну кількість питної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть, а потім викладіть заморожені опеньки. Попередньо розморожувати гриби не потрібно.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком. Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте. Налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть подрібнену ріпчасту цибулю. Періодично перемішуючи, обсмажте до м’якого стану.
Моркву ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім натріть на крупній тертці і відправте в сковороду до смаженій репчатому луку. Я використовувала заморожену натерту моркву. Періодично помішуючи, обсмажте овочі ще кілька хвилин.
Потім додайте заморожену стручкову квасолю, попередньо дрібно нарізавши. Готуйте під кришкою приблизно 5-7 хвилин, періодично перемішуючи овочі. Якщо у вас є свіжа стручкова квасоля, можна використовувати її.
До цього часу опеньки вже зваряться. Зменшіть вогонь.
Зварені опеньки вийміть з грибного бульйону з допомогою шумівки, а бульйон продовжуйте варити. Трохи остудіть гриби.
Остиглі опеньки дрібно наріжте і відправте в сковороду до інших овочів.
Посоліть і додайте суміш мелених перців за смаком, готуйте на повільному вогні приблизно 5-7 хвилин.
Потім викладіть вміст сковороди в грибний бульйон.
Всипте вермішель і добре перемішайте.
Потім додайте в каструлю лавровий лист і запашний перець горошком. Доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Каструлю накрийте кришкою і залиште приблизно на 10-15 хвилин настоятися.
Готовий настоявшийся суп з замороженими опеньками подавайте порційно.
Приємного апетиту!
Грибний суп Грибний суп з опеньків Як приготувати опеньки - рецепти