Хочу поділитися простим і швидким рецептом смачного і легкого супу з замороженими опеньками. Ароматний і наваристий суп можна приготувати і з свіжих грибів, але в мене в цей раз залишилися тільки заморожені опеньки. Такий супчик я люблю готувати у піст.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Опеньки заморожені – 300 гр.
  • Вода – 2 л
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Вермішель (дрібна) – 50 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Морква – 150 гр.
  • Квасоля стручкова (заморожена) – 150 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Суміш перців – за смаком
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати суп з опеньками замороженими? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для супу з заморожених опеньків.

В глибоку каструлю наберіть необхідну кількість питної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть, а потім викладіть заморожені опеньки. Попередньо розморожувати гриби не потрібно.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком. Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте. Налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть подрібнену ріпчасту цибулю. Періодично перемішуючи, обсмажте до м’якого стану.

Моркву ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім натріть на крупній тертці і відправте в сковороду до смаженій репчатому луку. Я використовувала заморожену натерту моркву. Періодично помішуючи, обсмажте овочі ще кілька хвилин.

Потім додайте заморожену стручкову квасолю, попередньо дрібно нарізавши. Готуйте під кришкою приблизно 5-7 хвилин, періодично перемішуючи овочі. Якщо у вас є свіжа стручкова квасоля, можна використовувати її.

До цього часу опеньки вже зваряться. Зменшіть вогонь.

Зварені опеньки вийміть з грибного бульйону з допомогою шумівки, а бульйон продовжуйте варити. Трохи остудіть гриби.

Остиглі опеньки дрібно наріжте і відправте в сковороду до інших овочів.

Посоліть і додайте суміш мелених перців за смаком, готуйте на повільному вогні приблизно 5-7 хвилин.

Потім викладіть вміст сковороди в грибний бульйон.

Всипте вермішель і добре перемішайте.

Потім додайте в каструлю лавровий лист і запашний перець горошком. Доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Каструлю накрийте кришкою і залиште приблизно на 10-15 хвилин настоятися.

Готовий настоявшийся суп з замороженими опеньками подавайте порційно.

Приємного апетиту!

Грибний суп Грибний суп з опеньків Як приготувати опеньки - рецепти