Відбивні зі свинини, запечені з сиром – це завжди смачно і ситно. Ці два продукти відмінно поєднуються. А що, якщо сирну скоринку трохи пом’якшити сметаною і відтінити гірчицею? Результат порадує смачним класичним поєднанням, але вже з новим цікавим відтінком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свиняча вирізка – 600 гр.
  • Сметана 20% – 3 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 2 ч. л.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Зелень – 3 пучка

Процес приготування:

Рецепт свинячих відбивних в духовці з сиром гранично простий! Свинину промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками.

Нарізаємо шматок на пластини товщиною сім-десять міліметрів поперек волокон. Укладаємо пластини на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молоточком з двох сторін.

Відбиті шматочки свинини посипаємо сіллю і чорним меленим перцем, долонями втираємо спеції в м’ясо. Даємо свинині полежати п’ять-десять хвилин.

Деко змащуємо олією і розкладаємо на ньому відбивні. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо в неї деко з відбивними на середньо-низький рівень. Запікаємо відбивні протягом 25 хвилин.

Поки відбивні запікаються, готуємо сирне покриття для них. Сир натираємо на тертці з дрібними отворами, складаємо в миску. Змішуємо тертий сир зі сметаною і французькою гірчицею. Отриману масу ложкою викладаємо на запечені відбивні після закінчення 25 хвилин запікання.

Ставимо деко знову в духовку на середньо-верхній рівень і продовжуємо запікати ще п’ять-сім хвилин, поки сирне покриття не розплавиться і трохи не зарум’яниться.

Готові відбивні дістаємо з духовки і відразу подаємо на стіл, поки вони гарячі. Прикрасити за бажанням зеленню. Подавати можна з салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Відбивні зі свинини в духовці