Відбивні зі свинини, запечені в духовці з майонезом – це класика. Сирна посипання автоматично мається на увазі під обов’язковим інгредієнтом для подібних відбивних. Цей тандем завжди дає прекрасний результат: м’ясо виходить соковитим, ніжним і дуже насиченим під ароматною рум’яною скоринкою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 400 гр.
  • Кетчуп – 3 ст. л.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Майонез – 70 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 3 пучка
  • Масло рослинне – 2 для змащування

Процес приготування:

Готувати відбивні зі свинини в духовці з майонезом легко! Свинину нарізаємо на порційні відбивні поперек волокон. Викладаємо м’ясо на обробну дошку і накриваємо харчовою плівкою. Відбиваємо кухонним молоточком з обох сторін. Кожну відбивну змащуємо кетчупом і відправляємо в холодильник для маринування на кілька годин.

Промариновані відбивні дістаємо з холодильника. Деко змащуємо олією або застеляємо промасленим пергаментом. Укладаємо відбивні на деко, вирівнюємо їх, щоб м’ясо запеклось в красивій правильній формі. Щедро змащуємо відбивні майонезом. Сир натираємо на тертці з великими отворами і посипаємо їм відбивні.

Поверхня сиру знову трохи змащуємо майонезом. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Ставимо деко з відбивними в гарячу духовку на середній рівень і запікаємо протягом півгодини. За цей час м’ясо пропечеться, а сирно-майонезна скоринка добре зарум’яниться. Готові відбивні дістаємо з духовки і відразу розкладаємо по порційних тарілках. За бажанням, прикрашаємо січеною зеленню. Подаємо з салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Відбивні Відбивні зі свинини в духовці Відбивні зі свинини з сиром в духовці Відбивні зі свинини з сиром і майонезом в духовці