Ананаси, соковиті і солодкі, вдало поєднуються з жирною свининою. Такі відбивні дуже легко готувати, а смак і вигляд у них дуже привабливий: можна з успіхом подати на святковий стіл, а можна і порадувати сім’ю в будь-який будній день. М’ясо для відбивних бажано різати тонким пластинами, щоб процес запікання не був довгим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 300 гр.
  • Ананас консервований – 5 – 6 гуртків
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Маслини для прикраси

Процес приготування:

Рецепт приготування відбивних зі свинини з ананасами в духовці смачний! М’ясо обсушуємо з допомогою паперових рушників. Нарізаємо впоперек волокон на пластини приблизно однакового розміру. Викладаємо нарізане м’ясо на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою і кухонним молоточком відбиваємо з обох сторін. Посипаємо кожну відбивну сіллю і чорним меленим перцем з усіх боків. Долонями втираємо спеції в м’ясо. Форму або лист, в якому будуть запікатися відбивні, злегка змащуємо олією і викладаємо підготовлені пластини м’яса на невеликій відстані один від одного.

Кільця ананасів обсушуємо з допомогою паперових рушників від зайвої рідини і викладаємо поверх кожної відбивною. За допомогою кулінарної силіконової кисті змащуємо кожну відбивну з ананасом сметаною.

Сир тремо на тертці з великими отворами. Посипаємо тертим сиром ананаси, формуючи досить щільний сирний шар. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо форму з відбивними на середній рівень на 20-25 хвилин, поки сирна скоринка добре не зарум’яниться.

Готові відбивні дістаємо з духовки і відразу подаємо на стіл, поки вони гарячі. У центр кожної відбивною, в отвір в кільці ананаса, кладемо маслини без кісточки. При подачі можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню, за бажанням.

Приємного апетиту!

Відбивні Відбивні зі свинини в духовці Відбивні зі свинини з сиром в духовці