Що може бути краще ароматного запеченого м’яса. Вам знадобиться якісний свинячий окіст, спеції, соус ткемалі і рукав для запікання. Таке м’ясо буде до місця навіть на святковому столі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинячий окіст – 1,3 – 1,5 кг
- Перець червоний мелений – 0,3 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Ткемалі – 150 мл
Процес приготування:
Рецепт свинячого окосту шматком в рукаві в духовці смачний! М’ясо помийте і обсушіть паперовими рушниками.
М’ясо натріть чорним і червоним меленим перцем. Краще використовувати мелений перець, з ним свинина буде більш ароматною.
Очищений часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці.
Натріть м’ясо подрібненим часником, додати сіль.
Збризніть м’ясо оливковою олією і змастіть соусом ткемалі з усіх боків.
Накрийте заготівлю харчовою плівкою і залиште маринуватися 1,5-2 години. Можна залишити м’ясо в холодильнику на всю ніч.
Мариноване м’ясо готуйте в рукаві для запікання в духовці при 180 градусах 60-80 хвилин.
Готовий окіст хороший як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Смачного!