Замість оцту для довгого зберігання сирої заготовки без варіння можна використовувати ацетилсаліцилову кислоту. Важливо витримати потрібну пропорцію 2 таблетки на 1 л. готової аджики, щоб не з’явився смак медикаментів, а взагалі її здавна використовували ще наші бабусі.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Перець чилі – 5 шт.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Корінь хрону – 0,2 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Часник – 0,3 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Аспірин – 8 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сирої аджики з хріном і аспірином? Перець і помідори вимийте. Перець розріжте навпіл, видаляючи коробочку з насінням.
Хрін і часник очистіть і сполосніть під проточною водою.
Томати вимити, вирізати плодоніжки і розрізати на великі шматочки.
Перейдіть овочі на м’ясорубці або в комбайні. Всипте сіль, цукор і розмелені таблетки аспірину і дуже добре розмішайте.
Залиште її настоятися 2 години, знову ретельно розмішайте. Важливо, щоб всі інгредієнти розчинилися в соусі.
Розкладайте аджику в сухі простерилізовані банки і закрутіть.
Поставте тару в холодильник на добу і потім розміщуйте на зберігання в погребі чи коморі.
Приємного апетиту!
Аджика з болгарським перцем Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика з помідорів, хріну і часнику Аджика з хріном Аджика з хріном і часником Аджика на зиму