Сира аджика з яблуками за нашим рецептом володіє масою вітамінів, оскільки не зазнає термічну обробку. Однак, щоб уповільнити і навіть зупинити процеси бродіння, а також запобігти псуванню кінцевого продукту, в аджику додають аспірин. При приготуванні використовуються кисло-солодкі яблука.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Перець чилі – 150 гр.
- Перець чилі – 10 шт.
- Яблука (кисло-солодкі) – 500 гр.
- Часник – 500 гр.
- Масло соняшникове – 500 мл
- Сіль – за смаком
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Ацетилсаліцилова кислота – 12 шт.
Процес приготування:
Готувати рецепт сирої аджики з яблуками легко! Ретельно помити солодкий болгарський перець.
Вирізати насінні коробки, видалити білі перегородки, перець порізати на довгі шматки.
Гострий перець також помити.
Порізати, вичистивши середину з насінням.
Відважити потрібну кількість часнику.
Почистити часник і злегка сполоснути.
Яблука краще брати пізніх кисло-солодких сортів, тверді. Бажано використовувати антонівку. Яблука добре помити.
Порізати яблука на четвертинки і видалити серединки з насінням.
Помідори перебрати, видалити зелені хвостики і помити, дати обсохнути.
Томати порізати навпіл.
Підготувати м’ясорубку.
Витягнути 12 таблеток аспірину.
Потрібна така велика кількість аспірину, оскільки у нас великий обсяг заготовок.
Таблетки подрібнити в порошок, можна їх покласти між двома газетами і прокатати качалкою.
Овочі з яблуками пропустити через м’ясорубку, вилити вийшло пюре в глибокий емальований таз. Треба на це звернути особливу увагу, оскільки алюмінієвий посуд тут же почне окислюватися і виділяти шкідливі речовини.
Всипати сіль за смаком, тут це одна чашка.
Перемішати до розчинення крупинок солі.
Підготувати соняшникову олію.
Відміряти півлітра олії.
Вилити олію в таз до пюре і знову розмішати.
Рівномірно посипати заготівлю порошком аспірину.
Додати оцет і розмішати.
Покласти в аджику 10 стручків маленького пекучого перцю Вогник.
Все ретельно перемішати, розлити аджику по простерилизованным банкам, закрутити прокип’яченими кришками. Перенести банки в підвал, де вони будуть стояти на збереженні.
Приємного апетиту!
Аджика Вогник Аджика з помідорів Аджика з яблуками і помідорами Аджика пальчики оближеш на зиму Грузинська аджика Помідори з яблуками на зиму