Перед вами простий рецепт сирного паски на сухих дріжджів. Існує думка, що паски краще піднімаються на «живих» дріжджах, однак, як показує практика, випічка виходить пишною і на сухих дріжджах. Сирна паска виходить ніжним, вологим і дуже смачним.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Сир – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Вода – 100 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванілін – 8 гр.
- Ізюм – 130 гр.
- Сіль – 0.3 ч. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 60 мл
- Желатин харчовий – 3 гр.
Процес приготування:
Готувати сирна паска на сухих дріжджах просто! Воду злегка нагрійте, потім додайте до неї сухі дріжджі і трохи цукрового піску. Перемішайте, потім всипте сюди ж 4 столових ложки пшеничного борошна. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до стану рідкого тіста. Після цього миску з опарою слід накрити харчовою плівкою і поставити в тепло місце на 20 хвилин.
ізюм Промийте, потім обсушіть його на паперовому рушнику. Якщо ізюм великий, його можна подрібнити.
В окрему ємність поміщаємо сир і молоко. Перебиваємо блендером дані компоненти до однорідної консистенції. В отриману сирну масу додайте цукровий пісок, ванільний цукор, сіль і яйця. Знову все перебиваємо блендером.
Далі необхідно додати в робочу ємність розм’якшене вершкове масло. Все перемішуємо.
Після цього опару з’єднуємо з сирною масою. Перемішуємо.
Викладаємо отриману масу на робочу поверхню і починаємо вводити пшеничне борошно, тим самим замішуючи тісто. Коли буде введена вся борошно, тісто треба вимішувати не менше 10 хвилин.
Готове тісто розгортаємо в пласт, по центру якого поміщаємо родзинки. Збираємо тісто до середини від країв, вимішуємо, розподіляючи начинку у вигляді родзинок. Отримане тісто перемістіть в ємність, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1,5 години.
Далі тісто з родзинками розподіліть за формами, заповнюючи їх половинний обсяг. Потім накрийте харчової плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин. В цей же час розігріваємо духовку до температури 180 градусів.
Відправляємо сирні паски випікатися в гарячу духовку на 25-30 хвилин. По готовності дістаємо випічку з духовки і охолодити.
Поки остигають паски, приготуємо глазур. Желатин замочуємо у воді (20 мл). Залишаємо набухати приблизно на 10-15 хвилин. Якщо інструкцією передбачено інше час, орієнтуйтеся на нього.
В ємність наливаємо воду (40 мл), доводимо до кипіння, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і варимо сироп до моменту, поки повністю не розчиняться цукрові кристали. Після цього сироп необхідно перелити в чашу і отудить.
розчиняємо Желатин на водяній бані, змішуємо його з остившім сиропом і потім все збиваємо міксером на максимальній швидкості.
В готову глазур занурюємо остиглі сирні паски.
За бажанням глазур можна забарвити харчовим барвником і зробити на куличах різнокольорові візерунки. Сирні паски, приготовлені з використанням сухих дріжджів, готові до вживання!
Приємного вам чаювання!
Великодні паски в духовці Паски з родзинками в духовці паску класичний Сирні паски з родзинками Сирні паски з сухими дріжджами Смачні великодні паски