Сирна паска з желатином без випічки обов’язково вийде! Традиційно в сирну паску додають досить велика кількість вершкового масла – воно впливає не тільки на смак, але, головним чином, формує щільну і стійку консистенцію готового десерту. Однак, і калорійність великодня у цьому разі висока. Пропонуємо альтернативу – додавання желатину. Він забезпечити десерту застигання, але не додасть зайвих калорій. А це оцінять ті, хто стежить за живленням.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир – 600 гр.
  • Вершки 10% або Вершки 20% – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Желатин харчовий – 1 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Кокосова стружка – 1 жменя
  • Ізюм – 0.66 ст.
  • Курага – 0.66 ст.

Процес приготування:

Готувати сирну паску з желатином без випічки просто! Родзинки і курагу ретельно промиваємо і заливаємо теплою водою для розм’якшення. Желатин висипаємо в невелику ємність і заливаємо половиною склянки холодної води. Залишаємо на десять-п’ятнадцять хвилин для набухання.

Сир використовуємо з жирністю не менше 9%. Щоб забезпечити десерту ніжну однорідну текстуру, сир протираємо через дрібне сито. Як варіант, можна також пропустити продукт через м’ясорубку з дрібною решіткою або пробити заглибним блендером.

В процесі обробки сиру підливаємо вершки і додаємо цукровий пісок, а також ванільний цукор.

Міксером або блендером добре опрацьовуємо сирну масу з вершками і цукром, щоб вийшов майже крем.

З сухофруктів зливаємо воду і обсушуємо їх на рушник. Якщо курага занадто велика, ріжемо її на кубики. достатнього вологи.

Висипаємо підготовлені сухофрукти в сирну масу. Слідом додаємо кокосову стружку. Перемішуємо всі разом, щоб добавки рівномірно розподілені по всьому об’єму маси.

Посуд з замоченим желатином ставимо на водяну баню і нагріваємо на плиті. Помішуємо желатин – він поступово буде розчинятися і утворювати рідина. Як тільки він повністю розчиниться, знімаємо його з плити.

Вливаємо тонким струмком розтоплений желатин в сирну масу. Одночасно працюємо міксером – це забезпечить і рівномірне розподілення желатину, і посприяє легкості.

Після введення всього желатину продовжуємо збивати сирну масу ще пару хвилин. Суміш почне густіти. Коли загусне і стане важко збивати, роботу міксером припиняємо.

Скріплюємо частини пасочніци.

Пасочницу вистилаємо марлею, складеною в два шари. Заповнюємо її приготовленої сирною масою.

Вирівнюємо, краї марлі загортаємо наверх, покриваючи сир. Накриваємо кришкою і встановлюємо зверху вантаж. Це може бути, наприклад, банку з водою. Прибираємо конструкцію в холодильник на дванадцять годин.

Після закінчення зазначеного часу знімаємо вантаж, краї марлі розгортаємо і акуратно перевертаємо сирну паску на блюдо.

Поверхню можна додатково прикрасити цукатами. Десерт можна подавати.

Смачного!

ПП сирна паска Сирна паска Сирна паска без яєць Сирна паска з желатином Сирна паска з курагою Страви на Великдень