напередодні такого світлого свята, як ніколи хочеться порадувати свою сім’ю чимось смачним і незвичайним. Пропонуємо Вам приготувати ніжну, тане в роті великдень, яка завдяки додаванню желатину відмінно тримає форму, що дозволяє прикрасити її так, як хочеться саме Вам. Політ фантазії необмежений!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир – 500 гр.
- Цукор-пісок – 65 гр.
- Сметана 20% – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сухофрукти – 100 гр.
- Желатин харчовий – 10 гр.
- Ванільний цукор – за смаком
Процес приготування:
Готувати сирну паску з желатином і сметаною просто! Готуємо сир (краще брати сільський): перекладаємо його в миску відповідного розміру.
До нього додаємо: сметану, сіль, цукор, ванілін за смаком, вершкове масло кімнатної температури і ретельно перебиваємо за допомогою заглибного блендера.
Желатин замочуємо і після набухання проціджуємо, додаємо до сиру разом з сухофруктами (їх краще заздалегідь замочити) і перемішуємо.
Беремо форму для паски і устеляємо її вологою марлею або тонкої натуральної тканиною.
Викладаємо сирну масу у форму, зверху кладемо блюдце відповідного розміру і на нього ставимо гніт. Далі відправляємо нашу пасху в холодильну камеру застигати.
Застиглу великдень акуратно виймаємо з форми і звільняємо» від марлі. Робити це простіше всього, встановивши тарілку зверху (на місці блюдця), перевернути і легким рухом руки зняти форму.
Прикрашаємо за бажанням. Відмінно підходять прикраси з розтопленого шоколаду, глазурі або згущеного молока.
Наша паска готова. З святом і приємного апетиту!
ПП сирна паска Святковий стіл на Великдень Сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска з курагою Страви на Великдень