Дуже смачна і проста в приготуванні сирна паска, вийде у вас по цьому рецепту. Зверніть увагу, що серед інгредієнтів відсутні яйця, а також використовується молочні продукти з низькою жирністю. Тому таку сирну паску зможуть їсти навіть люди з алергією на яйця.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир 5% – 500 гр.
  • Сметана 15% – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування заварний сирної паски без яєць? Покладіть сир в глибоку миску.

До сиру додайте сметану і цукор. Перемішайте інгредієнти за допомогою міксера або заглибного блендера. У вас повинна вийти однорідна, гладка маса.

сирну масу Перекладіть в каструлю. Якщо ви впевнені у своїх кулінарних здібностях, то варіть сирну масу на слабкому вогні, якщо ж в кулінарії ви новачок, то краще скористайтеся водяний лазнею.

Постійно помішуючи, варіть сирну масу до нагрівання. До цього моменту вона стане однаково гладкою по всій поверхні. Зверніть увагу, що до кипіння сирну масу для пасхи доводити не можна. Інакше структура страви вийде не такою, як повинна бути.

Зберіть пластикову пасочницу і рівномірно застеліть її вологою марлею, складеною в 2-3 шари. Пасочницу поставте на тарілку, саме туди буде стікати зайва рідина. В пасочницу перекладіть сирну масу, закрийте її, звисаючими кінцями марлі. Зверху покладіть вантаж і поставте в холодильник на добу. 3-4 рази за добу злийте рідину (сироватку) з тарілки, що знаходиться під пасочницей.

Через добу дістаньте заварную сирну паску без яєць холодильника і обережно вийміть її з пасочніци. Прикрасьте готову паску за бажанням і пригощайте своїх рідних і близьких за святковим недільним столом.

Смачного!

ПП сирна паска Святковий стіл на Великдень Сира сирна паска Сирна паска Сирна паска без випічки