Сирна паска заварна з вершками смачна і виглядає дуже апетитно! З наближенням свята святого Великодня найпопулярнішими запитами на кулінарних сайтах є рецепти великодніх пасок, сирної паски і методик фарбування яєць. Сьогодні ми хочемо вас навчити готувати царську заварную великдень з сільського сиру та вершків у спеціальній пасочнице.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир 9% – 500 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вершки 33% – 200 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванільний цукор – 1 пакет
- Курага – 50 гр.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Цукати – 50 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування сирної паски заварний з вершками. Підготуйте всі необхідні для приготування сирної паски інгредієнти. Вони повинні бути кімнатної температури. Для приготування паски постарайтеся купити сільський домашній сир і вершки. Якщо все ж використовуєте сир з магазину, то відіжміть його. Зазвичай в магазинному сирі багато зайвої рідини.
Сухофрукти (родзинки і курагу) замочіть в теплій воді на півгодини. Потім відкиньте їх на друшляк і обсушити на паперовому рушнику.
Протріть сир через дрібне сито, щоб він став ніжним і м’яким.
Потім введіть в сир розм’якшене вершкове масло.
В сотейник розбийте яйця і всипте ванільний цукор.
Збийте яйця.
Потім додайте жирні вершки. І поступово додаючи цукор, перемішувати масу.
Потім поставте сотейник на маленький вогонь і, постійно помішуйте, доводячи масу до кипіння. Як тільки з’являться перші бульбашки, відразу ж зніміть з вогню.
Поки заварна маса охолоджується, наріжте горіхи і цукати. У остигнула масу введіть сир, додайте підготовлені сухофрукти, волоські горіхи і цукати. Акуратно перемішайте масу
Пасочницу зберіть і встановіть на тарілку. Вистеліть марлею, складеною в кілька шарів. Намагайтеся, щоб складки марлі були по кутах.
Перекладіть підготовлену сирну масу в пасочницу, зверху накрийте краями марлі.
На марлю поставте блюдце, а на блюдце покладіть гніт. В якості гніту відмінно підходить літрова банка з водою. Поставте в холодне місце на добу. Не забувайте періодично зливати сироватку.
Після закінчення доби вийміть готову сирну паску. Поставте її на підготовлену красиву тарілку і прикрасьте за бажанням. Красива, смачна і дуже ніжна царська заварна паска з сиру з вершками готова.
Приємного апетиту!
Класична сирна паска найсмачніша сирна паска ПП сирна паска Сира сирна паска Сирна паска з родзинками Страви на Великдень Царська сирна паска